Ion Mihai Pacepa, fostul sef al spionilor lui Ceausescu, a murit de COVID. Comunistii au pus 2 milioane de dolari pe capul lui dupa ce a dezertat in SUA

21

Fostul sef al Directiei de Informatii Externe din perioada comunista Ion Mihai Pacepa, care a cerut azil politic in Statele Unite in 1978, a decedat in dimineata zilei de 14 februarie, din cauza COVID-19, informatia fiind facuta publica intr-un editorial publicat in Epoch Times de catre Ronald J. Rychlak, alaturi de care Pacepa a scris lucrarea ”Dezinformarea”.

”In primele ore ale diminetii de 14 februarie 2021, COVID-19 a realizat ceea ce o recompensa de 2 milioane USD si doua echipe separate de asasini sponsorizati de Romania n-au putut. Ion Mihai Pacepa, ‘Mike’ pentru cei care l-au cunoscut, a fost chemat la cele vesnice”, scrie Ronald J. Rychlak, citat de news.ro.

Loading...

Pacepa s-a nascut la Bucuresti in 1928. A studiat chimia industriala la Universitatea Politehnica din Bucuresti, dar, inainte de absolvire, a fost recrutat in agentia de politie secreta a Republicii Socialiste Romania, Securitatea. A fost initial repartizat in departamentul de contrasabotaj al Securitatii. In 1955, a fost transferat la Serviciul de Informatii Externe.

Incepand din 1972, a fost si sef adjunct al Serviciilor de Informatii Externe romanesti, consilier pentru dezvoltare industriala si tehnologica, precum si mana dreapta a lui Nicolae Ceausescu.

In 1978, a lasat in urma pozitia din varful piramidei sociale comuniste si a fugit in Statele Unite.

In 1987 a publicat Red Horizons: Chronicles of a Communist Spy Chief, prima carte occidentala care a dezvaluit natura criminala a Partidului Comunist si a Securitatii, aducand prejudicii de imagine regimului de la Bucuresti. Orizonturi Rosii a fost republicata in 27 de tari.