Inspectoratul scolar Bucuresti, dupa un atac informatic: Profesorii si elevii sa-si schimbe parolele pentru online

21

Profesorii si elevii din Bucuresti vor trebui sa isi schimbe parolele cu care se logheaza pe platformele de invatare online. Acesta este mesajul transmis de Inspectoratul scolar al Capitalei dupa ce platforma educationala a unei scoli din Sectorul 6 al Capitalei a fost „sparta” de persoane necunoscute.

Roxana Cercel, purtator de cuvant al ISMB, a declarat la Digi24 ca in timpul orelor online desfasurate la scoala respectiva, persoane care nu faceau parte din colectivul clasei au intrat pe platforma si au deranjat ora.

Loading...

„Au intervenit peste profesor, i-au modificat starea in timpul orei.

Ora nu s-a putut desfasura in conditii corecte.

Am avut discutii cu serviciul de siguranta scolara al politiei, am realizat o adresa, ca masura suplimentara pentru siguranta invatarii online.

Copiii sa isi modifice parola, sa o schimbe daca a fost transmisa catre alti colegi. Sa cunoasca ca daca isi transmit datele de conectare intre ei poate duce catre infractiuni daca accesul se face de persoane neautorizate.

Personalul IT din scoala trebuie sa urmareasca atent imixtiunile, participarile, participantii sa fie cu conturi personalizate date de scoala si sa urmareasca ca la ore sa participe doar colectivul clasei”, a spus Roxana Cercel.