Inginerul Musteata care a facut public cazul chelneritei de la Apele Romane a fost dat afara

861

Jurnalistii Recorder anunta ca inginerul Gabriel Musteata, cel care a dezvaluit cazul scandalos al chelneritei angajata la Apele Romane, a fost dat afara in timp ce directorul Petru Avram a decis sa angajeze cei mai buni avocati din Iasi pentru a-l impiedica pe Musteata sa revina in functie.

„Potrivit surselor noastre, fosta chelnerita angajata inginer la Administratia Bazinala de Apa Prut-Barlad si-a dat demisia dupa aparitia materialului Recorder. Gabi Musteata, inginerul care s-a opus angajarilor politice si a avut curaj sa vorbeasca despre acest flagel, a plecat si el din institutie dupa ce postul i-a fost desfiintat. Ieri a fost ultima lui zi de munca, fiind somat sa predea cheia de la birou si laptopul de serviciu ‘cel tarziu pana in ora 15.30’. Acum spera sa isi castige dreptatea in instanta, dupa ce a contestat desfiintarea subita a postului pe care il ocupa.

Loading...

In ciuda declaratiilor publice ale membrilor de la varful Guvernului, care au promis se va face dreptate la Apele Romane, nimeni nu a incercat sa il pastreze in sistem pe Gabi Musteata, un inginer cu 25 de ani de experienta.

Singurul care a ramas pe pozitii e directorul Petru Avram, vicepresedintele PNL Iasi. Avram face mai departe jocurile la Administratia Bazinala de Apa Prut-Barlad si a decis, in numele institutiei, angajarea celor mai buni avocati din Iasi specializati in litigii de munca, pentru a-l impiedica pe Gabi Musteata sa castige in instanta si sa revina la Apele Romane. Avocatii vor fi platiti din bani publici, desi institutia are angajati juristi a carora sarcina este sa se ocupe de litigii de munca, asa cum s-a si intamplat in trecut. Motivul invocat pentru angajarea unor juristi din exterior este ca cei din institutie sunt prea ocupati”, a anuntat Recorder pe pagina de Facebook.

Postarea Recorder a starnit un nou val de furie, in doar zece minute inregistrandu-se peste 3.000 de reactii, peste 300 de share-uri si peste 200 de comentarii.

Jurnalistii de la Recorder au prezentat recent un nou caz de angajare pe criterii politice, tot in cadrelor Apelor Romane. De data aceasta este vorba despre o fosta chelnerita care a ajuns inginer Administratia Bazinala de Apa (ABA) Prut-Barlad.

La Administratia Bazinala de Apa (ABA) Prut-Barlad este director Petru Avram, vicepresedinte PNL Iasi. Acesta se recomanda subordonatilor ca „un animal politic care va ajunge cel putin ministru” si le cere specialistilor din institutie sa accepte angajati care nu stiu nici macar in ce se masoara debitul unui rau. Recent, la departamentul care se ocupa de apararea impotriva inundatiilor a fost angajata o tanara care a fost chelnerita la un bar din Iasi. Asta in conditiile in care ABA Prut-Barlad are in subordine mai multe judete din Moldova, afectate periodic de inundatii, relateaza Recorder.

Un inginer din institutie, profund revoltat, s-a decis sa vorbeasca. El a relatat ca noua angajata, impusa politic, nici nu stia cum functioneaza un calculator.

”I-au explicat ca trebuie sa dea enter, domnisoara a apasat pe ecranul calculatorului. A vazut ca nu s-a deschis a mai insistat o data, tot nu s-a deschis calcultator. Colegii au intrebat: Totusi, nu ati mai lucrat dupa terminarea facultatii? Ba da, am lucrat cinci ani la Master. Oh, super, cinci ani, dar totusi nu-i cam mult la master? Ah, da, dar la Master Club. Lucrase la un club care se numea Master. Si avea abilitati pentru case de marcat, atunci cand apesi pe ecranul casei de marcat”, a relatat inginerul.

Inginerul, Gabriel Musteata, a fost concediat prin desfiintarea postului.