Inconstienta fara limite. Fetita, surprinsa in timp ce hranea un urs din mana pe Transfagarasan VIDEO

8

O fetita i-a dat unui urs sa manance, din mana. Filmarea socanta a fost realizata pe Transfagarasan, iar salvatorii montani atrag atentia turistilor sa renunte la obiceiul extrem de periculos de a hrani ursii.

Loading...

Pe imaginile surprinse de turisti se vede cum un adult hraneste primul ursul in timp ce fetita vrea sa-l mangaie. Apoi, copila ia o bucata de mancare pe care o intinde animalului, hranindu-l din mana.

Filmarea a fost realizata pe Transfagarasan, in zona kilometrului 60. Zilnic, pe acest drum, aproape zilnic, se opresc turisti care hranesc ursii.

Seful Salvamont Arges, Ion Sanduloiu, a declarat ca sub nicio forma ursii nu trebuie hraniti.

„Nu trebuie sa hraneasca ursii. Exista state in lume, cum ar fi SUA sau Canada, unde poti vedea ursul din masina. Incetinesti, te uiti. Nu-i dai de mancare. Vorbeam cu un coleg care spunea ca in SUA sunt amenzi daca le dai sa manance. Daca inveti ursul sa ii dai pe marginea drumului sa manance va veni in continuare”, a declarat Sanduloiu.

Acesta considera ca turistii trebuie sa renunte obiceiul gratarelor, deoarece ursii nu mai raman in padure daca simt miros de mancare.

„Sa nu faca gratare. Ursul are mirosul mai fin decat cainele de doua ori. Ursul nu mai ramane in padure daca el simte miros de carne. Va incerca sa obtina si poate deveni agresiv. Noi avem in padure animale salbatice”, a mai spus seful Salvamont Arges.