Impostorul din fruntea Transelectrica a fost dat afara! A „disparut” dupa ce i s-a cerut sa prezinte dovezi ca diplomele sale sunt originale!

5

Presedintele Transelectrica, Marius Danut Carasol, a fost revocat joi dimineata atat din functia de presedinte al companiei, cat si din pozitia de membru al directoratului Transelectrica, anunta surse din cadrul companiei, citate de edupedu.ro.

Loading...

Decizia a fost luata de catre Consiliul de Supraveghere al companiei. Marius Danut Carasol si-a falsificat CV-ul, spunand ca a absolvit Facultatea de Electrotehnica din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti. Universitatea a confirmat ca directorul Transelectrica “a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”.

Contactat in cursul zilei de ieri de Edupedu.ro si intrebat daca a absolvit Universitatea Politehnica din Bucuresti, asa cum scrie in CV-ul sau, Marius Danut Carasol a raspuns: “Eu sunt intr-o sedinta la Sibiu, luati legatura cu colegii mei”.

La insistentele si la precizarea jurnalistului ca raspunsul dureaza cateva secunde, Carasol a declarat: “Nu pot sa vorbesc. Va multumesc!”, si a inchis telefonul.

Presedintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, Mircea Cosea, a anuntat joi ca presedintele Transelectrica, Marius Danut Carasol, a „disparut” dupa ce i s-a solicitat sa aduca dovezi ca diplomele sale sunt originale.

„A disparut. Nu a mai raspuns la telefoane sau mesaje. (…) Ecaterina Andonescu m-a sunat si a confirmat ca diploma este falsa. Este o surpriza trista pentru mine ca am de a face cu astfel de situatii. Este de neinteles cum un om adult poate sa faca astfel de prostii si astfel de inselaciuni”, a declarat Cosea la Digi24.

”Ca urmare a informatiilor publicate in presa referitoare la autenticitatea studiilor presedintelui Directoratului CNTEE Transelectrica, Marius-Danut Carasol, Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA face urmatoarele precizari: In vederea clarificarii acestei situatii, Consiliul de Supraveghere al Companiei i-a solicitat deja domnului Marius-Danut CARASOL toate documentele de atestare a studiilor in original, cu recomandarea de a intreprinde personal demersurile catre Universitatea Politehnica Bucuresti pentru validarea autenticitatii acestora; In masura in care autoritatile abilitate sa autentifice documentele de studii ale lui Marius-Danut Carasol se vor exprima, vor fi dispuse masurile care se impun in conformitate cu prevederile legale si statutare; Consiliul de Supraveghere al Companiei analizeaza cu maxima seriozitate si responsabilitate aceasta problema, avand in vedere ca Transelectrica este o societate strategica la nivel national si o companie listata la Bursa de Valori Bucuresti”, informeaza un comunicat al Transelectrica.

Reprezentantii Universitatii Politehnica Bucuresti au transmis ca presedintele Transelectrica nu a finalizat studiile.

”Persoana mentionata de dumneavoastra in solicitarea transmisa a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”, au transmis reprezentantii Universitatii.