Imaginea care face inconjurul internetului. O conducta de apa din Hateg, „reparata” in stil romanesc: este peticita cu numeroase tepuse de lemn! „Zboara doburile in fiecare noapte”

49

O imagine cu o conducta de apa plina de tepuse de lemn s-a viralizat instant pe internet. In Hateg, conducta care alimenteaza orasul cu apa potabila este impanzita cu numeroase tepuse din lemn. Acestea au fost puse acolo ca sa astupe fisurile ce se iveau necontenit pe un tronson de peste jumatate de kilometru. Situatia nu va mai dura mult, spune compania care administreaza reteaua de apa din zona. Intregul tronson ar urma sa fie inlocuit, in curand, pe bani europeni.

De cand a fost construita, in 1978, conducta de apa potabila din Hateg n-a avut parte de nicio reparatie semnificativa. Confruntata de mai mult timp cu avarii repetate, compania de apa a gasit o solutia tepuselor din lemn, care au starnit hazul utilizatorilor de pe retelele de socializare.

Loading...

Chiar daca sunt direct afectati, localnicii fac si ei haz de necaz. Cei care locuiesc in zona spun ca au sesizat situatia de cativa ani, dar pana in momentul de fata s-au ales doar cu improvizatii.

Localnic: Ziua, cand nu e presiune, mai tine, dar seara cand pune presiune pe teava atunci zboara dopurile in fiecare noapte. Sau cand e frig, cand e ger.

Reprezentantii companiei de apa promit insa reparatii majore.

Andreea Morogan, purtator de cuvant Apa Prod SA: „Din cauza avariilor repetate din ultima perioada, tronsonul de 580 metri, reflectat si in fotografiile din spatiul public va fi inlocuit in perioada urmatoare. Conducta si materialele necesare acestei lucrari vor fi comandate, iar lucrarile propriu-zise vor incepe la finalul acestei saptamani.”

Inlocuirea conductei de alimentare cu apa din Hateg se va face cu finantare europeana. Valoarea lucrarii este de 145.000 de euro, arata Digi24.