HS Timber Group asigura stabilitate pentru cei 3.000 de angajati si pentru partenerii sai

33

HS Timber Group inregistreaza la aceasta data aproape 3.000 de angajati. Acesta este cel mai mare numar de locuri de munca si un reper in istoria grupului de firme de cand si-a inceput activitatea in anul 2003. Astazi, HS Timber Group opereaza cinci fabrici de prelucrare a lemnului in Sebes, Radauti, Siret, Comanesti si Reci. Compania este un angajator stabil si un partener de incredere pentru colaboratori si pentru comunitatile locale.

Dan Banacu, director general, explica: „Chiar si in anul 2020, in aceasta perioada dificila, reusim sa asiguram stabilitate pentru angajatii si pentru partenerii nostri si le oferim perspectiva pe termen lung si echilibru financiar. Reteta acestei reusite consta in faptul ca suntem mereu atenti la noi oportunitati si la solutii inovatoare. Ne adaptam rapid la cerintele unei piete extrem de diversificate si, de asemenea, ne orientam spre piata locala, cu produse speciale.”

Loading...

Prioritatile pentru companie in acest an au fost mentinerea activitatii economice si pastrarea locurilor de munca. Acestea vor ramane un obiectiv principal si in anul 2021. „Avem o responsabilitate speciala fata de angajatii nostri, atat din punct de vedere economic, cat si social. in definitiv, ei sunt cei care contribuie la succesul nostru – cu expertiza, munca lor sustinuta, experienta, angajamentul si cu dedicarea lor”, a precizat Dan Banacu.

Mediu de lucru stabil si perfectionare continua

Imbunatatirea constanta a unui mediu de lucru stabil face parte din misiunea HS Timber Group. „Pentru a fi un angajator corect, responsabil si atractiv, punem accent pe dezvoltarea continua a competentelor angajatilor nostri, crearea unor noi programe de instruire, a unor oportunitati de invatare si in special pentru o imbunatatire continua in domeniul securitatii si sanatatii in munca,” a mai spus Dan Banacu. Valorile de baza si regulile clare cuprinse in Misiunea companiei si in Codul de Conduita ii motiveaza si ii ghideaza pe angajati. Cultura corporativa gandita pe termen lung promoveaza respectul si aprecierea reciproca.

Pe langa pregatirea continua si periodica a angajatilor – de exemplu atunci cand se introduc noi masini sau procese de productie – HS Timber Group dezvolta programe de instruire personalizate, cursuri de formare pe tematici tehnice. Sunt oferite, de asemenea, seminare si cursuri de formare in domeniile anti-coruptie, concurenta si etica in afaceri.

De asemenea, printre beneficiile de care se bucura angajatii HS Timber Group din Romania se regaseste si o asigurare privata de sanatate. Aceasta este menita sa ofere un sprijin suplimentar angajatilor in ceea ce priveste controalele de rutina, dar si interventiile specializate.

HS Timber Group – un pilon al comunitatilor locale

De la intrarea pe piata din Romania in anul 2003 prin deschiderea primei fabrici de cherestea, la Sebes, HS Timber Group a devenit un pilon central al comunitatilor locale in care activeaza. Povestea de succes implica reinvestirea profitului obtinut. „Astfel am ajuns la un numar de cinci fabrici moderne de prelucrare a lemnului, cu tehnologie de ultima generatie si cu aproape 3.000 de angajati foarte bine pregatiti. Mai mult, activitatile HS Timber Group asigura peste 10.000 de locuri de munca in industriile conexe,” a incheiat Dan Banacu.

Mai mult, regiunile in care activeaza HS Timber Group reprezinta baza succesului comun. De aceea compania sprijina de mai multi ani proiecte caritabile in educatie, servicii sociale si sanatate. intr-un an imprevizibil precum 2020, HS Timber Group a lansat Initiativa «impreuna!» prin care a contribuit direct si a sprijinit activitatile organizatiilor locale in lupta impotriva raspandirii COVID-19 cu donatii si sponsorizari de peste 1,5 milioane de lei.

Despre HS Timber Group


HS Timber Group este o companie de prelucrare a lemnului de origine austriaca, cu radacini foarte puternice in Europa Centrala si de Est, in special in Romania. Compania detine trei fabrici de cherestea si doua unitati de productie a panourilor de lemn in Romania, precum si o fabrica de cherestea in Germania. Cu aproximativ 3.700 de angajati, HS Timber Group este una dintre companiile lider de prelucrare a lemnului din Europa. Produsele Grupului sunt vandute in aproximativ 70 de tari din intreaga lume. Transparenta si un comportament etic corect sunt pietrele de temelie ale arhitecturii de securitate a companiei. HS Timber Group GmbH este o companie a Evergreen Private Foundation.