Harta care arata cum va incepe scoala in fiecare localitate din Romania

100

Ministerul Sanatatii a publicat lista incidentei cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate din Romania. Pe baza acesteia se stabileste dupa care din cele 3 scenarii vor functiona scolile.

in scenariul 1, sau scenariul verde, toti elevii merg la scoala, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie. Pentru acest scenariu, incidenta trebuie sa fie mai mica de un caz la mia de locuitori in ultimele 14 zile.

Loading...

Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnica a tuturor prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie, pe de o parte, si revenirea partiala (prin rotatie de 1-2 saptamani) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie. Acest scenariu este pentru localitatile cu o incidenta de 1-3/1.000 locuitori.

in scenariul 3, sau scenariul rosu, toti elevii vor face cursuri online. Acesta va fi folosit pentru localitatile cu o incidenta mai mare de 3/1.000 de locuitori.

Pana in 10 septembrie, pe baza situatiei furnizate de DSP si in functie de particularitatile locale, de infrastructura si resursele umane ale fiecarei scoli, consiliul de administratie al unitatii de invatamant va propune Inspectoratului scolar Judetean/al Municipiului Bucuresti aplicarea unuia dintre cele trei scenarii.

„Fiecare unitate scolara va decide si isi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor scolare judeţene si comitetelor pentru situaţii de urgenţa. Sustinem necesitatea inceperii activitatii in unitatile de invatamant si, atat Ministerul Sanatatii, cat si directiile de sanatate publica si INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an scolar in conditii de siguranta epidemiologica”, a spus ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.

Cele mai multe localitati din Romania se incadreaza in scenariul verde. Sunt insa si localitati cu focare de COVID-19, care se incadreaza in scenariul rosu.

Conform listei, Bucrestiul se incadreaza in scenariul galben, cu o incidenta de 1,12 cazuri la mia de locuitori in ultimele 14 zile.

Tot in scenariul 2 se incadreaza Alba Iulia, Bacau, Oradea, Brasov, Braila, Buzau, Targoviste, Giurgiu, Miercurea Ciuc, Iasi, Piatra Neamt, Ploiesti, Tulcea, Vaslui si Ramnicu Valcea. Toate celelalte municipii resedinta de judet se incadreaza in scenariul verde.

In scenariul rosu se incadreaza localitati cu incidenta mare de cazuri de COVID-19. De exemplu, cea mai mare incidenta este in comuna sistarovat, din Arad – 52,2 la mia de locuitori. in orasul Faurei, judetul Braila, incidenta este de 11,12 la mia de locuitori. in Bacau, localitatea Ungureni are o incidenta de 23,6/1.000.