Halucinant! Teodorovici, catre managerii de spitale: Uitati de banii europeni, pentru ca nu exista!

3

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, le-a explicat managerilor de spitale intr-o dezbatere despre problemele sistemului de sanatate sa uite de banii europeni. Pentru ca nu exista, sunt bani publici.

Loading...

„Uitati domne de spatiul asta, de bani europeni, nu exista bani europeni, exista o sursa de venit la bugetul de stat si punct. Regulile le facem noi in tara si ne asumam daca vrei sau nu sa platim din bani europeni.

Nu exista bani europeni, exista sursa de venit la bugetul de stat si punct.

Eu am un stil de vorbire radical, in sensul ca este ban public, banul european, imprumuturile, buget de stat, toti sunt bani publici.

Statul roman deconteaza din sursele pe care le are la dispozitie, fie ca e buget de stat, imprumuturi. Statul aseaza in pagina ce finanteaza si daca bate cu ce cere Comisia, deconteaza de acolo, daca nu asta este. Asta e logica, nu incercati sa duceti discutia ca nu iese, sau nu cu mine.

Banii europeni ii folosim, sau spun ca oamenii sa inteleaga beneficiile aderarii, pe langa multe altele, sunt si bani europeni. Eu am spus de multe ori, nu banul european conteaza, ci ceea ce vine cu banul european, adica principiile europene, practicile, asta a castigat Romania, nu neaparat banii europeni. Ca n-am invatat noi foarte multe, asta e alta discutie”.