Halucinant. Prodecanul Facultatii de Teologie: „Cand violul se soldeaza cu graviditate este vorba de un viol la care ai consimtit si care ti-a placut sa se repete!” Rectorul Universitatii a cerut demiterea preotului

6

Vasile Raduca, prodecanul Facultatii de Teologie si secretar al Comisiei de Bioetica a Patriarhiei Romane, a facut afirmatii controversate si discriminatorii despre sex, viol si musulmani in emisiunea difuzata in 27 mai, la Radio Trinitas si reclamata de ascultatori, potrivit site-ului paginademedia.ro. El a spus: „cand e vorba de viol, este vorba de un viol la care au consimtit persoanele respective” sau „in islam, femeia este considerata o lighioana”.

Loading...

Universitatea din Bucuresti se delimiteaza public de declaratiile profesorului Vasile Raduca facute la postul de Radio Trinitas, pe care le considera inacceptabile, se arata intr-un comunicat.

„Universitatea din Bucuresti isi respecta misiunea de a promova si de a sustine valori si principii care sa consolideze o societate democratica moderna, in care respectarea si cultivarea demnitatii umane si a valorilor umaniste, precum si a rolului stiintei in evolutia umanitatii reprezinta piloni fundamentali”, potrivit comunicatului.

Rectorul Universitatii din Bucuresti, prof. Mircea Dumitru, i-a solicitat decanului Facultatii de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” demiterea si inlocuirea prof. Vasile Raduca din functia de prodecan al Facultatii de Teologie.

Preotul Vasile Raduca a raspuns mai multor ascultatori: „Va rog sa retineti, sunt rarisime cazurile cand violul se soldeaza cu graviditate. Cand se soldeaza cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie ca este vorba de un viol la care ai consimtit si care ti-a placut sa se repete, fie ca te-ai gasit in imposibilitatea de a face de asa maniera incat celulele germinale care sunt pe punctul de a se intalni, sa se si intalneasca si sa fie fertilizat oul”.

Prodecanul Facultatii de Teologie a mai facut afirmatii cu privire la sexul cu prezervativ, dar si despre relatia dintre o tanara si un partener de religie musulmana.

intrebarea unei ascultatoare, care a vorbit despre fiica ei care traieste in concubinaj cu un barbat de origine musulmana, a primit raspuns din partea preotului: „Aaa, vai de noi! (…) Doamna, eu v-as da doua raspunsuri. inainte de toate, rugati-va…Rugati-va la Dumnezeu ca fata dumneavoastra sa termine cu aceasta relatie. Tanarul respectiv este de alta religie dar, credeti-ma, eu, ca roman, gandindu-ma la istoria de 500 de ani in care romanii au stat sub turci, am, doamna, imi pare rau c-o spun, am mari rezerve fata de anumite forme de intimitate cu anumite persoane. Va rog sa retineti ca, in Islam, femeia este considerata o lighioana care nu face altceva decat placere barbatului, cat acest barbat este capabil sa aiba asemenea placere. in Islam, femeia este gandita ca o fiinta fara suflet. Bine ar fi, mi-as dori din tot sufletul sa stiu ca fata dvs. a gasit un roman pe care sa-l iubeasca, cu care sa faca o casa, cu care sa faca copii”.

Invitatul moderatorului Narcis Stupcan a vorbit si despre sintagma: „prezervativul este mai bun decat avortul”?

„in utilizarea prezervativului, nu facem altceva decat, cei tineri care fac lucrul acesta, nu fac altceva decat sa se masturbeze, care este o practica dezgustatoare”, a spus Vasile Raduca. El a continuat: „in actul sexual, femeia primeste ceea ce barbatul este dator sa-i ofere. Lichidul spermatic cuprinde o serie de substante chimice care neutralizeaza extrogenii pe care ii are organul femeii. Femeia, spre exemplu, in perioada ciclului, este bombardata cu o cantitate extraordinara de extrogeni care sunt cancerigeni. O relatie fireasca, normala, in limitele normalului intre barbat si femeie, ii aduce femeii sanatate, altfel, ea nu este decat excitata, masturbata, pur si simplu, si, fie ca, la un moment dat, are un acces si se duce la un barbat care are cu ea o relatie normala si-si paraseste sotul care, pe o perioada de timp, n-a facut altceva decat s-o masturbeze, scuzati-mi ca sunt foarte dur”.

„Va rog sa retineti: cand e vorba de viol, este vorba de un viol la care au consimtit persoanele respective sau sunt in imposibilitatea de a interveni, prin masuri igienice, incat sa faca de asa maniera incat spermatozoizii sa nu atinga ovocitul, care sta acolo, asa, ca-ntr-o floare, in trompele falopiene”.

Preotul a vorbit si despre „utilizarea prezervativului”, tinerii care recurg la lucrul acesta „nu fac altceva decat sa se masturbeze, care este o practica dezgustatoare”.

Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei, a declarat la CNA ca se delimiteaza de afirmatiile preotului invitat in studioul Trinitas. „Nu pot decat sa exprim foarte clar, de la inceput, ca ne aflam intr-o situatie deplorabila. Parintele profesor Raduca, pe care si eu l-am avut profesor, este un om care atunci cand se implica intr-o discutie devine destul de patimas. N-am venit sa-l scuz, chiar ma detajez radical de absolut toate afirmatiile facute de acesta”.

Potrivit Pagina de media, Radu Herjeu, membru CNA, este de parere ca vinovat in acest caz este moderatorul.

„Problema mea si a noastra nu e neaparat cu invitatul. La fel ca la toate posturile de radio si televiziune, invitatii mai pot spune si tampenii. Problema aici este moderatorul, care nu are nici cea mai mica reactie”, a afirmat Radu Herjeu.

Teodor Gradinaciuc, directorul radio Trinitas, a precizat pentru Pagina de media: „Emisiunea este acum intr-o pauza, imediat dupa ce am auzit de cele intamplate in emisiune. Ne gandim in ce formula vom reveni. Cazul moderatorului este si el in observatie”.