Halucinant. Fostul ofiter SRI Daniel Dragomir a fugit din tara cu o zi inainte de condamnarea definitiva

48

Fostul ofiter de informatii Daniel Dragomir, condamnat joi la inchisoare cu executare pentru coruptie, a plecat din tara cu doar o zi inainte de pronuntarea instantei. A putut iesi nestingherit din tara, intrucat nu avea nicio restrictie de miscare pe numele lui. In plus, a profitat de decizia Ungariei de a renunta la obligativitatea carantinei pentru romani in cazul trecerii granitei, arata Digi24.

Daniel Dragomir a fost condamnat la 3 ani si 10 luni de inchisoare pentru trafic de influenta, spalare de bani si fals in inscrisuri.

Loading...

Dragomir ar fi iesit din tara cu masina, prin judetul Arad. Potrivit autoritatilor era insotit de o femeie. Nu se stie daca este vorba despre sotia lui, condamnata la inchisoare cu suspendare in acelasi dosar.

A fost posibil ca Dragomir sa iasa nestingherit din tara, intrucat nu avea nicio restrictie de miscare pe numele lui, inaintea pronuntarii deciziei.

Pe de alta parte, masurile in dosarul Black Cube, privind hartuirea fostei sefe a DNA, Laura Codruta Kovesi, nu mai sunt in vigoare de cand i s-a ridicat masura controlului judiciar, revocata prin decizie definitiva a magistratilor in octombrie 2018.

Concret, Dragomir a profitat de faptul ca miercuri a fost prima zi in care Ungaria a ridicat restrictiile pentru romani. A fost momentul in care Ungaria a renuntat la obligativitatea carantinei institutionalizate pentru cetatenii Romaniei si ai Ungariei in cazul trecerii granitei dintre cele doua tari.

Cel mai probabil azi, vor fi facute demersuri pentru ca Daniel Dragomir sa fie dat in urmarire internationala, pentru asta fiind nevoie insa de o decizie a instantei.

Daniel Dragomir a fost dat in urmarire generala miercuri seara. Surse din MAI au declarat pentru Digi24.ro ca Dragomir a plecat din tara miercuri.

„Impotriva numitului Dragomir Daniel, Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala a emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 9358 din data de 18.06.2020, fiind condamnat la o pedeapsa de 3 ani si 10 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, spalare de bani si participatie improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata”, se mai mentioneaza in anuntul de dare in urmarire.

„in baza unui mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti au efectuat verificari la mai multe adrese in vederea depistarii unui barbat de 42 de ani, condamnat definitiv. Avand in vedere ca cel in cauza nu a fost gasit, se fac demersurile legale pentru a fi dat in urmarire.”

Daniel Dragomir a fost condamnat la 3 ani si 10 luni de inchisoare cu executare de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul in care este acuzat, printre altele, de fals in inscrisuri si spalare de bani. in acelasi dosar a fost condamnata si sotia fostului ofiter SRI, Marinela Zoica Dragomir, la 2 ani si opt luni de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta, spalare de bani, participatie improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata.

Daniel Dragomir a devenit cunoscut dupa ce a fost arestat preventiv in septembrie 2016 pentru implicare in dosarul ‘Black Cube’ privind hartuirea sefei DNA de atunci, Laura Codruta Kovesi, transmite Digi24.