Guvernul prelungeste starea de alerta cu 30 de zile. Lista masurilor obligatorii in vigoare

12

Guvernul a stabilit prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei cu 30 de zile, incepand cu 15 octombrie. Exista noi masuri impuse la nivel national, in functie de rata de infectare din fiecare judet, respectiv localitate.

Purtarea mastii va deveni obligatorie in toate spatiile deschise in zonele in care incidenta infectarilor cu noul coronavirus depaseste 3 la mia de locuitori, transmite Digi24.

Loading...

Se propune ca evenimente private precum nuntile, botezurile, aniversarile, mesele festive in spatii deschise, precum si in spatii inchise sa fie interzise in perioada urmatoare, pana cand va scadea numarul de persoane infectate cu noul coronavirus.

In ce priveste programul teatrelor, cinematografelor, salilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, in sedinta CNSU s-a decis ca acolo unde incidenta infectarilor cu noul coronavirus este sub sau egala cu 1,5 la mie, acestea vor functiona cu capacitatea de 50%.

„Atunci cand incidenta depaseste 1,5 la mie si este pana la trei la mie, vor functiona cu capacitate de 30% iar programul va fi redus pana la ora 23,00. Atunci cand incidenta depaseste 3 la mie, activitatea va fi sistata”, a precizat seful DSU, Raed Arafat, marti, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

El a mai spus ca, potrivit hotararii CNSU, tot personalul care lucreaza in centrele pentru persoane in varsta sau pentru persoane cu dizabilitati va fi testat saptamanal pentru SARS-CoV-2.

In urma testelor efectuate la nivel national, fata de ultima raportare, au fost inregistrate 4.016 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Alti 66 de romani au murit din cauza COVID-19, in timp ce la terapie intensiva sunt internati 686 de pacienti, un nou numar record.

Pana astazi, 14 octombrie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 164.477 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

122.714 pacienti au fost declarati vindecati.

Judetele in care coeficientul infectarilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste pragul de 2 sunt urmatoarele:

Bucuresti – 2,82
Alba – 2,75
Valcea -2,35

Iasi – 2,15
Bacau – 2,04
Neamt – 2,10