Guvernul liberal vrea sa scape de cozile de topor ale PSD! Incep concursurile pentru posturile de sefi la DNA si Parchetul General. Ministrul Justitiei: „Ma adresez celor mai buni sa se inscrie in concurs”

9

Noul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, i-a indemnat pe procurorii profesionisti sa se inscrie la selectia care va fi organizata pentru ocuparea functiilor de conducere la Parchete, subliniind ca numirile nu se vor face pe criterii politice sau de prietenie.

Loading...

„Daca esti bine pregatit, daca iti pasa de cetateni, daca iti pasa de lege, daca esti bantuit de acest spirit al dreptatii, esti obligat sa iei macar in considerare sa te inscrii. Vreau sa dezmint orice fel de speculatii legate de numiri care s-ar face pe criterii politice sau pe criterii de prietenie. Eu am subliniat asta si la Parlament, trebuie sa renuntam la acest tip de intelegere gresita a ideii de prietenie. Prietenie este una, munca este altceva. Profesionalismul nu trebuie influentat de prietenie si selectia trebuie facuta pe criterii obiective.

(…) In ranita fiecarui om de valoare sta bastonul de sef procuror la nivelul la care vor fi organizate concursurile. Si sa o priveasca si ca o obligatie de onoare fata de meseria lor, fata de cetateni. Toata lumea se vaita ca nu avem leadership, ca tara merge nu stiu cum. Pai daca cei buni nu se implica, tot asa va merge in continuare si tara si Justitia si Ministerul Public. Haideti sa facem lucrurile mai bine. Ma adresez celor mai buni sa se inscrie in concurs”, a declarat Predoiu, dupa ce a preluat marti mandatul de ministru al Justitiei, citat de Agerpres.

In prezent, cele mai importante functii de conducere din Ministerul Public, respectiv la Parchetul General, DIICOT si DNA, sunt ocupate de sefi interimari.