Gigi Becali, lectie de viata in curtea unei biserici din Capitala. Ce a facut pentru un om nevoias

2602

Totul s-a întâmplat la Mănăstirea „Radu Vodă” din Capitală, acolo unde credincioşii l-au cinstit pe Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina, despre care cântările slujbei lui spun că „s-a arătat în vremurile din urmă prieten cu adevărat al virtuților”.

Loial învățăturilor sfinte, Gigi Becali, aflat alături de credincioşi în curtea bisericii pentru a se închina la sfintele moaște, s-a dovedit un prieten de nădejde atunci când a fost abordat de un bărbat nevoiaș.

Loading...

Mai exact, pentru că vremea a fost una extrem de capricioasă, cu ploaie semnificativă și temperaturi scăzute, Gigi Becali nu a stat pe gânduri şi a decis imediat să îi dea haina sa bărbatului, notează playsport.ro.

Spre uimirea celor prezenţi, omul de afaceri a fost surprins în timp ce îngenunchea în faţa acestuia pentru a-l încheia la geacă, apoi l-a îmbrățișat pentru a-l proteja de ploaie.

Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, „podoaba Greciei”, a fost un om ales al lui Dumnezeu, care a trăit în a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi la începutul secolului trecut în Grecia. După scurt timp de la trecerea sa la cele veșnice, moaștele lui au fost descoperite ca tămăduitoare, fapt care a dus la rapida lui canonizare. Sfântul Nectarie este foarte iubit şi în Biserica Ortodoxă Română, iar o părticică din sfintele lui moaște se află la Mănăstirea „Radu Vodă” din 2002.