Gheorghe Marmureanu, dupa cutremurul din Vrancea resimtit la Bucuresti: „Africa se rupe-n doua, iar asta ne va afecta pe toti”

15

Profesorul Gheorghe Marmureanu a declarat, vineri, dupa seismul de 5.2 grade produs in zona Vrancea, ca miscarea tectonica a fost normala si nu va genera replici. Potrivit profesorului Gheorghe Marumureanu, cutremurul care a masurat 5. 2 grade, fiind resimtit in mai multe judete ale tarii, inclusiv in Bucuresti, nu va genera replici, seismul fiind unul normal, desi a avut o magnittudine mare.

Loading...

”A fost un cutremur obisnuit, destul de mare, dar obisnuit. Cred ca adancimea a fost totusi mai mare de 120 de km, cum au anuntat colegii mei. La o astfel de adancime, nu trebuie sa ne asteptam la replici. Dar, haideti sa vedem ce se intampla mai departe. Sunt alte probleme pentru ca Africa se rupe in doua, iar asta ne va afecta pe toti, suntem sub influenta sistemului tectonic din Africa. Nu e insa ceva actual. Pot aparea anumite situatii, dar poate in urmatorii 100 de ani”, a declarat profesorul Gheorghe Marmureanu.

Potrivit INFP, in noaptea de joi spre vineri, la ora 3.26, un cutremur de 5. 2 grade pe scara Richter s-a inregistrat in zona Vrancea, la o adancime de 120 de km, fiind cel mai puternic cutremur produs ina cest an in Romania.