Gafe in lant la o sedinta PSD: „Vom castiga prezidentialele asa cum ne-am obisnuit”

14

Viorica Dancila si mai multi membri ai Executivului au fost prezenti, joi, la conferinta judeteana a PSD Mehedinti, in cadrul careia organizatia isi alege noua conducere. Conferinta a fost marcata de voturi in unanimitate si noi gafe ale membrilor PSD chemati sa ia cuvantul.

Loading...

A curs cu unanimitati la conferinta PSD Mehedinti la care a fost prezenta si Viorica Dancila. Pe langa voturile care s-au incheiat cu „niciun vot impotriva”, mai ales dupa ce unul dintre vorbitori s-a autodeclarat „unul care sunt adeptul democratiei”, discursurile au fost presarate cu gafe, transmite Digi24.

Deputatul Alexandru Balanescu: „Am fost citat ca unul care sunt adeptul democratiei adica conducerea de catre popor (…) De aceea pentru prima oara de cand sunt membru pentru 20 de ani exista… Este nevoie de competitie, altfel totul devine sablon si nu ramane decat sa ne intoarcem la vechile obiceiuri, la unanimitati (…)”.

Deputatul Vlad Bontea: „Va asigur ca vom castiga alegerile prezidentiale asa cum ne-am obisnuit si v-am obisnuit”, in conditiile in care PSD a castigat alegerile prezidentiale doar de 3 ori in ultimii 30 de ani, ultima oara in anul 2000.

Deputatul Alexandru Balanescu: ”Fie ca viitorul sa confirme anul 2016, fie ca noi sa ne mentinam ca partid conducator al destinelui acestui popor. Sa avem succes si dumnezeu sa ne ajute si in plan local si in plan national sa refacem ceea ce am pierdut, sa luam startul (sic!) in alegerile prezidentiale si cu tot entuziasmul sa facem in asa fel cel pentru care… cel care ne-a obstaculat (sic!) tot timpul sa realizam obiectivele noastre, e vorba de actualul presedinte Iohannis sa piarda intrarea in Cotroceni fiindca altfel iar va fi o stare conflictuala cum a mai fost, si iar poporul va suporta anumite stangacii daca nu raraisme ale celui care ar trebui sa fie echidistant”

Viorica Dancila a anuntat si ea ca nici macar nu ia in calcul ca reprezentantul partidului sa nu intre in turul 2 al alegerilor prezidentiale: „Am incredere in presedintii de organizatii si am convingerea ca intram in turul 2 deci nu luam in calcul”. Prim-ministrul a tinut sa precizeze ca nu ea a decis ca partidul sa aiba un candidat propriu, ci CEx-ul, dar si ca spera ca partenerii de guvernare de la ALDE sa sustina candidatul PSD.

Presedintele PSD Mehedinti nu a ratat ocazia sa-si anunte sustinerea pentru Dancila ca prezidentiabil al partidului, despre care a spus ca „are si capacitatea si potentialul si determinarea de a candida in numele PSD sau in numele unei aliante constituite in jurul PSD la functia de presedinte al Romaniei cu cele mai mari sanse”.