Gabriela Firea se lauda cu un spital construit cu supraevaluari de 2.485%! A cheltuit peste un milion de euro sa faca publicitate Spitalului de copii „Gomoiu”

11

Gabriela Firea se lauda ca a construit Spitalul de copii „Victor Gomoiu”, cladire inceputa insa pe vremea lui Sorin Oprescu si preluata de actualul primar general in stadiul de finalizare de 85%. Mai mult, potrivit unui raport al Corpului de Control al Guvernului, citat de libertatea.ro si referitor la perioada 2012-2017, preturile de achizitii ale echipamentelor au fost majorate si cu 2.485%.

Loading...

Ce reiese din documentele consultate de jurnalistii de la Libertatea:

Controlul se refera la perioada 2012-2017, Corpul de Control al Guvernului a realizat un raport amplu despre cheltuielile din interiorul ASSMB, Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale din Bucuresti.

Documente interne din Primarie care arata cum Gabriela Firea a dat televiziunilor, radiourilor si site-urilor 5,2 milioane de lei in perioada 15 august – 15 noiembrie ca sa promoveze realizarea unui spital unde Corpul de Control al Guvernului a descoperit o frauda uriasa!

8 vase de toaleta instalate la spitalul de copii Gomoiu au fost platite cu 2.858 de lei bucata, in timp ce au costat, de fapt, 272 de lei!

La capitolul II.7 se vorbeste despre “realizarea obiectivului de investitii “Reconstructia, reamenajarea, modernizarea si echiparea spitalului Clinic de Copii „Victor Gomoiu”” “Executantul obiectivului de investitii a practicat adaosuri comerciale ridicate, ceea ce a condus la o majorare a pretului de vanzare a echipamentelor fata de pretul sau de achizitie cu procente cuprinse intre 59% si 2.485%”.

Tot inspectorii observa ca “ofertantul si-a stabilit profitul si cheltuielile indirecte in valoare totala de 30% (5% si 25%)”

Primarul Gabriela Firea, a declarat recent la Digi 24 ca a construit Spitalul „Victor Gomoiu”. „Da, si noi construim spital, si eu am construit spital, Victor Gomoiu, am gasit o cladire bantuita (sic! – n.r.). Gabriela Firea, ca primar general, care iata ca este atacata nedemn, a construit acest spital”.

Gabriela Firea a fost aleasa primar in iunie 2016.