Frăția cătușelor, episodul 1: sindicate petroliste infestate de corupți joacă murdar, la comandă politică

192

În seria de dezvăluiri pe care v-o prezentăm veți descoperi de ce socialiștii români din Constanța scot de la naftalină Federația Sindicatelor Libere cu doar câteva zile înaintea alegerilor din 6 decembrie.

Un protest bizar este anunțat joi, în plină pandemie, de FSLI. Mișcarea sindicală care a fost folosită pentru a fura (veți vedea cum), la propriu, banii angajaților Petrom, tocmește o mână de teleormăneni pentru a face zgomot în fața sediului unei companii private, în orașul Voluntari. O minimă cercetare arată faptul că sindicaliștii, care au ajuns angajați ai unei companii subcontractoare OMV Petrom au toate drepturile plătite la zi. Pentru că este vorba de industria petrolieră, cred că ne dăm cu toții seama că nu vorbim de puțini bani.

Loading...

Întrebarea firească este de ce acum? Cine are interes să facă scandal și spectacol, mai ales fără un motiv real în spate, în plină pandemie? Răspunsul pe scurt: campanie electorală. 

Coordonatorul grupului de protestatari este Ilie Stoenescu. Presa din Constanța a dezvăluit recent cum Ilie Stoenescu își trage bani buni de la OMV Petrom, printr-un peco administrat de soția sa, Tincuța. Răspunsul sindicalistului la întrebările presei legate de soția sa și relația familiei cu OMV Petrom este demn de cronica cârcotașilor: „Care soție, poate nu mai e!”. Se poate acoperiun conflict de interese mare cât casa cu replici stupide, de golănaș de cartier?

Contractul preferențial pe care Tincuța Stoenescu îl obține simbolizează cei 30 de arginți pentru care Ilie Stoenescu se vinde companiei, în detrimentul firesc al celor pe care pretinde că îi reprezintă. Dovada concludentă este faptul că bizarul protest nu s-a concretizat în fața sediului companiei OMV Petrom. Oare de ce nu și-a dus Stoenescu protestatarii la porțile OMV-ului, deși anunțase asta cu o zi în urmă? Simplu, pentru că este un sindicalist slab, mânat în „luptă” exclusiv de interese personale care acum sunt în mâna angajatorului.

Și vă mai spunem ceva, ceea ce multă lume probabil nu știe – sindicalistul Stoenescu este și politician. În urmă cu mai puțin de două luni, Ilie Stoenescu cerea voturi pe străzile din Techirghiol, pentru fotoliul de primar. De cerut a cerut, dar nu a reușit să păcălească mai mult de 57 de votanți, adică 1,42% din totalul voturilor exprimate. Pare-se că trucurile sindicale nu prea merg la fel de bine în fața electoratului.

Șifonat în haina de politician, după mama de bătaie pe care a luat-o la alegeri, Stoenescu s-a întors la haina lui de vreme rea, Sindicatul Național Petrom Energie, aceeași Mărie FSLI, cu altă pălărie. Acum nu se știe la care ordine răspunde Stoenescu, de la partid, de la OMV Petrom sau de la sindicat, unde șef pe linie ierarhică este nimeni altul decât controversatul, Florin Bercea, locotenentul lui Luca și Vântu și moștenitorul de drept al matrapazlâcurilor acestora cu banii angajaților Petrom.

Stoenescu reușește rara performanță să fie slugă la trei stăpâni. OMV Petrom, care îi ține soția pe bani buni, lună de lună, partidul lui Ponta ex-PSD, care îl tocmește la proteste inutile și stăpânul Bercea, ultimul rămas în libertate din tripleta Vântu-Luca-Bercea. Rămâneți pe fază!