Italianul Daniele De Rossi pune capăt carierei sale de jucător

20
Mijlocaşul italian Daniele De Rossi, campion mondial cu Squadra Azzurra în 2006, a anunţat că pune capăt carierei sale de fotbal, „din motive familiale”, după doar şase luni petrecute la clubul argentinian Boca Juniors, informează AFP.”Trebuie să mă întorc acasă. Părăsesc Boca şi fotbalul”‘, a declarat fostul căpitan al echipei AS Roma, în vârstă de 36 ani.

„Părăsesc un club care mi-a intrat la inimă, acest sport, pasiunea mea”, a indicat De Rossi, înainte de a adăuga: „Voi continua să lucrez în fotbal, în Italia, nu ştiu deocamdată în ce rol”.

De Rossi, care a semnat în luna iulie un contract pe un an cu Boca Juniors, a disputat doar şapte meciuri pentru echipa din Buenos Aires, marcând un gol.

Loading...

Victima mai multor accidentări pe parcursul carierei sale, el a subliniat că nu se confruntă în acest moment „cu nicio problemă gravă de sănătate”, dar că simte pur şi simplu „nevoia de a fi mai apropiat de familie, de fiica” sa. „Îmi lipsesc foarte mult, iar eu le lipsesc lor”, a mai spus fostul internaţional italian.

Daniele De Rossi a jucat anterior timp de 18 ani pentru AS Roma, echipă de care s-a despărţit la finalul sezonului trecut. Mijlocaşul a îmbrăcat de 117 ori tricoul selecţionatei Italiei, cu care a câştigat Mondialul din 2006.