Fostul presedinte al Rusiei ameninta: „Europenii vor plati in curand 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz!”

141

Fostul președinte al Rusiei, Dimitri Medvedev, a transmis o amenințare pentru Europa, într-un mesaj publicat pe Twitter, după decizia Germaniei de a bloca gazoductul Nord Stream 2, scrie ziare.com.

„Cancelarul german Olaf Scholz a dat instrucțiuni să se oprească certificarea gazoductului Nord Stream 2. Bine. Bun venit într-o lume nouă în care europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz!”, a scris pe Twitter Dimitri Medvedev, care este vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei.

Loading...

Prețul gazului a crescut cu 10%, după anunțul cancelarului german și a ajuns la 900 de dolari pentru mia de metri cubi, au anunțat agențiile TASS și Ria Novosti.

Pe fondul escaladării conflictului din Ucraina, guvernul german oprește procesul de aprobare pentru conducta de gaze naturale Nord Stream 2 până la o nouă notificare.

Anunțul a fost făcut de cancelarul Olaf Scholz, potrivit publicației tagesschau.de

„Sună tehnic, dar este pasul administrativ necesar, astfel încât să nu existe certificare a conductei și fără această certificare, Nord Stream 2 nu poate începe să funcționeze”, a spus Scholz.

Construcția proiectului conductei a fost finalizată, dar proiectul avea încă nevoie de certificare de reglementare din partea autorităților germane înainte ca gazul să poată fi livrat.

Imediat după anunțul Germaniei, Comisia Europeană a transmis că furnizarea de energie pentru Europa nu va fi afectată de blocarea proiectului Nord Stream 2.