Fostul ministru de externe s-a facut de rusine. Teodor Melescanu, acuzat de Ambasada Greciei ca rostogoleste un fake-news despre o declaratie a premierului elen

545

Ambasada Greciei la Bucuresti a precizat miercuri pentru G4Media.ro ca afirmatiile senatorului Teodor Melescanu cum ca seful guvernului de la Atena ar fi spus ca Romania umfla cazurile de coronavirus sunt fake news.

„Premierul Greciei nu a facut niciodata astfel de afirmatii despre tari membre ale Uniunii Europene. Acest fake news nu a mai aparut nicaieri, nici in Grecia, nici in alta tara europeana, doar in Romania. Este in mod clar un fake news”, a declarat pentru G4Media.ro ofiterul de presa al Ambasadei Greciei la Bucuresti.

Loading...

Precizarile Ambasadei Greciei vin dupa ce marti, in cadrul unei discutii a senatorilor din Comisia de Aparare cu ministrul de interne Marcel Vela si cu secretarul de stat Raed Arafat, fostu ministru de Externe Teodor Melescanu a invocat o stire potrivit careia premierul grec ar fi declarat ca Romania umfla intentionat numarul de bolnavi de Covid-19 ca sa ia mai multi bani europeni.

„Azi, prim-ministrul Greciei, la televiziunea nationala de la Atena, a facut o declaratie potrivit careia Romania si Bulgaria umfla cifrele celor infectati cu Covid-19 pentru a obtine din bugetul UE o parte mai importanta. E o lovitura extrem de grava la adresa credibilitatii si a imaginii Romaniei. Vreau sa intreb daca intr-adevar aceste cifre pot sa ne aduca prejudicii extrem de grave, fara sa ne leganam cu ideea ca daca avem mai multi morti sau in spitale vom primi si mai multi bani de la UE”, a declarat Melescanu in comisie.

Prezent in comisie, secretarul de stat, Raed Arafat, a explicat insa ca stirea nu se confirma.

„De cand a aparut stirea ne-am interesat. Azi ne-a confirmat MAE ca nu se confirma aceasta declaratie a premierului grec. Faptul ca se insinueaza ca cifrele nu sunt corecte e gresit pentru ca cifrele sunt in baza testelor care se dau si e foarte greu ca cineva sa falsifice testele. stirea ca am fost acuzati de ministrul grec nu se confirma”, a precizat Arafat.