Fostul adjunct al directorului SRI, generalul Voinescu, numit director de cabinet al directorului ASF

56

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Nicu Marcu, sustine ca a fost decizia ca generalul (r) George-Viorel Voinescu, fost adjunct al directorului SRI, sa devina directorul sau de cabinet i-a apartinut in totalitate.

„Da, directorul meu de cabinet este domnul Viorel Voinescu, care intr-adevar a lucrat la SRI pe parte economica. Eu il stiam din activitatea mea de la Curtea de Conturi ca este un om riguros. Eu l-am contactat si l-am intrebat daca vrea sa lucreze cu mine. Omul nu mi-a raspuns de prima data. Mi-a spus: domnule, lasati-ma sa ma gandesc ca nu mi-am facut planuri de a mai lucra.

Loading...

Stiind rigurozitatea si experienta lui, faptul ca el nu a lucrat pe partea operativa, ci numai pe financiar si economic, adica de fapt a fost un director economic al unei institutii, am nevoie de el ca sa ma ajute aici”, a declarat Marcu intr-un interviu pentru hotnews.ro.

Nicu Marcu a fost numit sef al ASF in urma cu sase luni cu votul parlamentarilor PSD si PNL, un consens nu prea des intalnit in politica ultimilor ani.

La data de 31 iulie 2020, George-Viorel Voinescu a fost inaintat in gradul de general – cu patru stele, eliberat din functia de adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii pentru zona financiar-logistica si trecut in rezerva cu noul grad, incepand cu data de 1 august 2020. La scrut timp si-a preluat noua functie la ASF.

General-locotenent George-Viorel Voinescu a fost numit adjunct al Directorului Serviciului Roman de Informatii la data de 27 iulie 2005. In anul 2007 i-a fost acordat gradul de general de brigada, in anul 2012 a fost inaintat in gradul de general-maior, iar in anul 2014 a fost inaintat in gradul de general-locotenent.

Anterior numirii in functia de adjunct al directorului SRI, a detinut diferite functii de conducere in cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului si al Directiei Financiare a Serviciului Roman de Informatii.