Fosta sefa a DIICOT Giorgiana Hous se pensioneaza la doar 48 de ani. Ea va avea pensie speciala

42

Fosta sefa DIICOT Giorgiana Hosu se pensioneaza de la 1 iulie, Sectia pentru procurori a CSM transmitand marti presedintelui Klaus Iohannis propunerea de eliberare din functie prin pensionare. Hosu are doar 48 de ani.

”Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.07.2021, a doamnei HOSU ELENA – GIORGIANA, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)”, conform ordinii de zi solutionate in sedinta de marti a sectiei, informeaza news.ro.

Loading...

Giorgiana Hosu a demisionat de la conducerea DIICOT in septembrie 2020, ca reactie la faptul ca sotul sau, fostul politist Dan Hosu, a fost condamnat joi la 3 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul in care este acuzat ca a ajutat-o pe Angela Toncescu, fost membru in Consiliul de Administratie al Carpatica Asig Sibiu, sa influenteze deciziile de la nivelul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) astfel incat sa obtina avizul pentru numirea in functia de presedinte al CA al Carpatica Asig.

Ea fusese numita la conducerea DIICOT in februarie 2020, in pofida avizului negativ al CSM.