Florin Roman: Masurile luate de Guvernul Orban vor scoate Romania din impasul provocat de pandemia de coronavirus

9

Florin Roman, liderul deputatilor PNL, este de parere ca masurile luate de Guvernul Orban vor scoate Romania din impasul provocat de pandemia de coronavirus. Demnitarul liberal a subliniat ca istoria arata ca o criza economica sau de alta natura este „urmata de o perioada de crestere economica”.

intrebat luni seara, in direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Manastire, in ce masura isi vor mai gasi romanii locurile de munca dupa repornirea economiei, Florin Roman a afirmat:

Loading...

„Eu incerc sa vad partea buna a lucrurilor. Cred ca partea buna a lucrurilor poate fi faptul ca vom avea si alte oportunitati. Daca ne uitam in istoria crizelor economice sau de alta natura, care au afectat Romania, intotdeauna o perioada de criza a fost urmata de o perioada de crestere economica. (…) Cu siguranta, eu vad partea buna a lucrurilor si cred ca, asa cum Guvernul a gandit pana acum masuri foarte bune, se vor gasi solutii. Ca sa raspund punctual la intrebarea dumneavoastra – in conditiile in care Guvernul acorda acel stimulent de insertie, de reintoarcere la munca, pentru firmele care recheama acei angajati ramasi in somaj tehnic, si vorbim de o suma de stimulare foarte importanta pentru angajator, eu cred ca vom depasi aceasta perioada. Chiar astazi am avut o discutie cu ministrul Apararii, domnul Ciuca, despre o situatie senzationala de repornire a industriei de Aparare. O discutie cu ministrul Economiei. Sunt foarte multe lucruri bune care se prefigureaza”.

Despre mecanismul pentru amanarea ratelor la credite, liderul deputatilor PNL crede „ca e una dintre masurile foarte bune luate de catre guvernul liberal. Desi a fost intens criticat, Romania este una din putinele tari, la nivelul UE, care a mers pe aceasta perioada de noua luni de zile. Oamenii isi, practic, calibreaza aceasta perioada, intre trei, sase, noua luni, fiecare cum considera ca isi va putea achita apoi aceste rate. Trebuie sa se inteleaga foarte clar. Ca orice credit, el la un moment dat el va trebui achitat catre banca”.

In plus, Florin Roman considera ca, in cele aproape 50 de zile trecute de la declansarea starii de urgenta, cheltuielile romanilor au scazut, pe fondul restrictiilor care au condus la inchiderea restaurantelor si a altor spatii publice.

„Eu cred ca daca fiecare dintre noi isi face o retrospectiva a acestei luni, a celor 42 de zile de cand suntem in aceasta situatie, eu cred ca fiecare dintre romani a cheltuit mai putin decat in alta perioada, pentru ca nu are decat sa isi faca cumparaturile de alimente si, eventual, necesarul de medicamente. Au disparut iesirile la mall, iesirile la restaurant – pentru cei care isi permit, achizitia de haine in aceasta perioada”, considera Florin Roman.