Florin Ionut Barbu, zis Busi, a fost pus la adapost de PSD in Parlament, fiind acuzat ca a furat 500 de milioane de euro

508

Deputatul Florin Ionuț Barbu, zis ,,Busi”, denumit de presa centrală ,,mafiotul” de la ANIF, este omul trimis de mafia PSD-ului din județul Olt în Parlamentul României, arata publicatia Ligadreptatii.

În schimbul contractelor de zeci de milioane de euro, semnate în calitate de director general al ANIF cu firmele de casă controlate de baronii de Olt, Paul Stănescu și Marius Oprescu, lui Busi i s-a promis și i s-a oferit, la schimb, imunitatea parlamentară. Deputatul Busi a fost până în 2015 omul de încredere al lui Darius Vâlcov, fost ministru de Finanțe în Guvernul Ponta, arestat preventiv în 2015 pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și obținere de foloase necuvenite. Numit director general la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, prin 2014, la solicitarea lui Vâlcov, imediat după arestarea acestuia, pentru a-și conserva privilegiile, Busi aderă în mare grabă la cea mai puternică facțiune din PSD Olt, gruparea condusă de Marius Oprescu, în prezent șeful CJ Olt și liderul Organizației PSD Olt. Însă prin această trecere subită, Busi deranjează altă grupare puternică din PSD Olt, Grupul celor de la Caracal, facțiune condusă de frații Ciocan, persoane care jucaseră un rol important în aducerea lui Vâlcov în PSD Olt, direct din postura de șef al PDL Olt.

Loading...

Trădați de Busi, frații Ciocan erau astfel excluși de la contractele cu milioanele de euro derulate prin ANIF. Și pentru a elimina orice opoziție în rândul partidului, frații Ciocan erau maziliți apoi și din organizația PSD Olt, la ordinul binomului Oprescu-Stănescu. Din acel moment, toate contractele încheiate de ANIF pe zona Oltenia sunt dirijate numai către firmele de casă ale noului baron de Olt, Marius Oprescu, SC CONDOR PĂDURARU SRL și SC WAGRAMER TERMO 2000 SRL. Prin rămânerea lui Adrian Chesnoiu la conducerea AFIR, frații Ciocan reușiseră să mai prindă câte ceva firimituri din fondurile europene acordate pe submăsura 4.3 Iirigații. O felie mare din acest tort a revenit și OUAI-ului înființat ilegal de fostul asociat al lui Marius Oprescu, Claudiu Postolache. La un milion de euro se ridică valoarea proiectului accesat de OUAI FERMA OLT. Pentru serviciile aduse partidului, în 2020, Adrian Chesnoiu era răsplătit și el cu un mandat de deputat, mandat oferit de organizația PSD Olt, zona Caracal. Însă cu afacerile derulate de Adrian Chesnoiu la cârma AFIR vom reveni. Promitem!

Afacerea ,,Transformatorul”

Până în luna aprilie 2020 a rezistat Busi la șefia ANIF. Rămas pe liber, la ordinul lui Marius Oprescu, Busi era recuperat de PSD Olt și uns director chiar la un ONG controlat de CJ Olt, ADI ,,OLT-ECO”, organizație care se ocupă de implementarea sistemului de management integrat al deșeurilor în județul Olt. În 6 decembrie 2020, ,,mafiotul” de la ANIF este trimis în Parlamentul României să facă legi sau să voteze legi sau să… Însă nimeni nu crede într-o astfel de poveste. Fostul șef ANIF, Florin Ionuț Barbu, se numără printre cei care încă mai cred că mandatul de parlamentar îi îi conferă protecție în fața legii pentru ilegalitățile comise. Dar Busi nu e singurul parlamentar din Olt care încă mai crede în așa ceva. Și șeful liberalilor din Olt, senatorul Liviu Voiculescu, trimis în judecată pentru constituire grup infracțional organizat, crede într-o astfel de poveste.

Acuzele care i se aduc fostului director general ANIF sunt legate de contractele de îmbunătățiri funciare încheiate cu firmele agreate de șeful PSD Olt, Marius Oprescu. De exemplu, proiectul ,, Reabilitare amenajări de irigații Bucșani-Cioroiu, aducțiune alimentată prin priza Arcești, județul Olt”, a fost declarat finalizat de fosta conducere ANIF, în condiții suspecte. La momentul recepției lucrărilor director ANIF era Florin Ionuț Barbu. Investiția a fost realizată de firma CONDOR PĂDURARU SRL din Slatina, firmă de casă a PSD Olt, deși licitația fusese câștigată de firma unui fost liberal de la ANIF, SC MĂRĂCINE NICOMAR SNC. Prin tertipuri și șmecherii specifice genului acesta de lucrări, valoarea investiției a sărit ușor de suma de 21.426.680 lei. Deși prin Procesul-Verbal de Recepție nr.1678/17.10.2019 lucrările sunt declarate finalizate, niciun fermier situat pe raza acestei investiții nu a putut irigat până în ziua de astăzi o palmă de pământ măcar. O cauză o reprezintă slaba impermeabilizare realizată la canalele de aducțiune. Apa pompată de stațiile de pompare nu rezistă mult timp pe așa-zisele canalele reabilitate. Însă problemele nu se limitează doar la această neregulă. O altă mare hibă a investiției o reprezintă faptul că fostele pompe existente și funcționale de la SRP 3 (stație de repompare) au fost înlocuite cu alte pompe vechi și revopsite. Tot așa au decurs lucrurile și în cazul afacerii,, Transformatorul”, afacere care i-a adus 5 ani de închisoare cu executare fostului deputat de Iași, liberalul Relu Fenechiu.

Din rechizitoriul procurorilor rezultă că prin firma fratelui lui Relu Fenechiu erau achiziționate transformatoare vechi de la fier vechi și revândute ca noi societăților controlate de stat. În cazul afacerii ,,Bucșani-Cioroiu” avem de a face cu pompe vechi, achiziționate de la fostele stații de pompare, revopsite și vândute apoi, prin firma SC FES FLOW SRL, într-un proiect ce vizează obiective deținut de statul român prin ANIF. Culmea tupeului, aceste pompe au fost declarate performante de firma FES FLOW SRL, după ce s-a umblat și li s-a modificat tensiunea de alimentare, la 690 v. Acest fapt conduce la creșterea consumului de energie și la costuri mărite pentru beneficiarii sistemului de irigații. Fostele pompe de la SRP 3 aveau o tensiune de alimentare de 6000 V, cu un consum de energie rezonabil.

De aici și tarifele mici achitate de fermieri. Noua conducere ANIF, deși a fost informată de toate aceste nereguli la proiect, nu a luat până în prezent nicio măsură. Explicația este una simplă. Joncțiunea între proiectul realizat ilegal și noua conducere de la ANIF este făcută de liberalul Nicolae Mărăcine, acționar la SC MĂRĂCINE NICOMAR SNC, firmă implicată direct în proiectul ,,Reabilitării amenajării de irigații ,,Bucșani-Cioroiu”. Așadar, încă odată iese la iveală faptul că, atunci când la mijloc e vorba de mulți bani, cei din PNL și PSD sunt ca frații. De jocul acesta murdar nu este străin nici șeful PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, care a negociat cu șeful PSD Olt, Marius Oprescu, ascunderea acestor ilegalități, în schimbul unor avantaje reciproce. Însă, ghinion! Pe firul neregulilor a intrat și DNA. Și e de rău! Continuarea în numărul viitor!