Florin Citu: „Spulber un fake news de la prima ora. PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis”

58

Premierul Florin Citu a reactionat vineri dimineata, pe Facebook, dupa aparitia informatiilor referitoare la criticile Comisiei Europene fata de Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), precizand ca documentul nu a fost respins si nici nu a fost retrimis Executivului.

Premierul nu face insa precizari legate de eventuale obiectii ale Comisiei Europene pe tema PNRR.

Loading...

”Spulber un fake news de la prima ora. PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis”, a scris premierul pe Facebook.

Florin Citu nu face insa precizari legate de eventuale obiectii ale Comisiei Europene fata de unele puncte ale planului depus de Guvern la Bruxelles.

Comisia Europeana a transmis, joi, zeci de observatii pe tema Planului National de Redresare si Reziliena, cele mai multe dintre critici referindu-se la faptul ca nu sunt justificate costurile, ca lipsesc metodologiile de calcul si ca au fost furnizate informatii neclare legate de proiecte, conform Hotnews, care prezinta si o parte din documentul de lucru al Comisiei, aminteste news.ro.

Documentul a fost discutat joi la Bruxelles cu reprezentantii Comisiei Europene. Surse apropiate discutiilor au precizat ca aceasta este o evaluare de etapa, expertii europeni cerand detalii ca parte a procesului de evaluare si trimitere de clarificari.
Astfel de sesiuni de evaluare se fac cu toate statele aplicante, Comisia cerand frecvent clarificari si procedand la negociere in privinta costurilor.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi seara, ca Planul National de Redresare si Rezilienta a fost ”pulverizat” de Comisia Europeana. El s-a referit la faptul ca anumite companii au facut unele documente din PNRR pentru a beneficia direct de bani, ceea ce a catalogat drept infractiune.

Guvernul a depus PNRR la Comisia Europena in 31 mai, dupa mai multe rinduri de consultari si negocieri.

Comisia Europeana urmeaza sa dea saptamana viitoare unda verde primelor planuri de relansare economica nationale fnantate de catre Uniunea Europeana (UE) impotriva consecintelor economice ale pandemiei covid-19, a anuntat marti presedinta CE Ursula von der Leyen, citata de AFP.