Florin Citu: „Nu voi permite niciodata, in mandatul meu, o noua mineriada. PSD vrea sa scoata Romania din UE”

28

Premierul Florin Citu a declarat, luni, ca „nu voi permite niciodata o mineriada in mandatul meu”, in contextul protestelor din Valea Jiului. Mai multi activisti si propagandisti ai PSD au lansat apeluri publice ca minerii sa vina din nou in Capitala.

”Este un domeniu dificil si stim foarte bine ca aceasta tranzitie la economia verde in toata UE vine cu probleme. Ii inteleg, stiu ca trec printr-o perioada dificila. Nu cred ca solutia pe care au ales-o este una care rezolva problemele. Acest Guvern a aratat foarte clar si anul trecut si anul acesta, salariile au fost platite la timp. Avem solutii si pentru urmatoarele trei luni de zile. In acelasi timp, eu cred ca trebuie sa ne uitam la intreaga imagine a economiei. De aceea spun ca solutia pe care au ales-o nu cred ca este una buna. In 2020, cand au fost platite toate salariile, si ale minerilor, luna de luna in Romania au fost 1,4 milioane de oameni in somaj tehnic, pentru ca trecem prin cea mai mare criza din sanatate.

Loading...

Nu mi se pare normal ce se intampla, de aceea spun ca gasim solutii, ii inteleg, stiu ca trec printr-o situatie dificila, formula prin care incearca sa rezolve aceasta situatie nu mi se pare cea mai fericita, dar se pare ca sunt foarte multi politicieni care profita, asa cum au profitat si alti politicieni tot din aceeasi categorie in ultimii ani de pe urma acestei categorii sociale. Tineti minte ce s-a intamplat in anii ’90. Eu pot sa spun doar atat romanilor si bucurestenilor, ca nu voi permite niciodata in Romania, in mandatul meu, sa se intample ce s-a intamplat in mandatul lui Iliescu si a altor socialisti. Nicio mineriada nu se va intampla in acest mandat”, a declarat Florin Citu, potrivit Aktual24.

Premierul a subliniat faptul ca PSD politizeaza conflictul de munca de la Complexul Energetic Hunedoara. El a aratat ce fel de „surse de finantare” a gasit PSD pentru miile de amendamente la buget pe care vrea sa le depuna.

”Am primit lista amendamentelor care au fost depuse si de la PSD. Impactul bugetar este de aproape 6% din PIB. Aceasta ar insemna sa mergem cu deficitul la 13% din PIB aproape. M-am uitat la sursa de finantare si fara niciun fel de surpriza vedem exact ce vrea sa faca PSD cu Romania, vrea sa o scoata din UE. Adica sursa de finantare reprezinta contributia Romaniei la UE. Pentru cei care nu stiu, la Ministerul de Finante, la actiuni generale, platim contributia la UE. De acolo vrea sa ia PSD banii, sa ne lase fara contributii la UE, ca sa ne scoata din UE. Astea sunt amendamentele PSD”, a spus Citu.