Florin Citu: „De vineri, putem sa ne vaccinam oriunde in centrele Pfizer si Moderna doar cu buletinul”

22

Cei care doresc sa se vaccineze anti-COVID pot, incepand din acest weeekend, sa se prezinte doar cu buletinul si fara programare, a declarat, miercuri, premierul Florin Citu.

„De vineri, din acest weekend, putem sa ne vaccinam oriunde in centrele Pfizer si Moderna doar cu buletinul, fara niciun fel de programare”, a anuntat premierul.

Loading...

Intrebat despre problemele legate de platforma de vaccinare, care s-a blocat miercuri, Citu a prezentat detalii.

„Astazi a fost problema cu prea multe persoane care au incercat in acelasi timp, vreo 40.000 de persoane. Este o platforma pe care am facut-o anul acesta, nu este perfecta. Imi cer scuze pentru cei care au avut de asteptat”, a mai afirmat prim-ministrul, dupa sedinta de Guvern.

Intrebat daca deschiderea restaurantelor la capacitate maxima doar pentru persoanele vaccinate nu reprezinta o forma de discriminare, prim-ministrul a replicat ca este vorba despre o propunere care urmeaza sa fie discutata cu reprezentantii mai multor ministere.

„Vineri o sa fie comitetul interministerial si acestea sunt propuneri. Propuneri pe care le vom discuta impreuna cu Ministerul Sanatatii, Ministerul Afacerilor Interne – toti ministrii vor fi acolo -, Ministerul Justitiei si vom vedea care vor fi de fapt solutiile.
Am spus cum as vedea eu lucrurile si acestea sunt propuneri. Pana la urma, exista un mod de a motiva populatia. Fiecare tara are un mod de a motiva populatia. Am vazut si Germania foloseste acest model. Daca in Germania este OK sa motiveze, sa aiba beneficii pentru persoane vaccinate, cred ca putem sa fim si noi OK.

Pana la urma, este singura solutie de a scapa de pandemie: vaccinarea. Si faptul ca lumea se vaccineaza – eu cred ca este normal, din punctul meu de vedere, sa poti sa beneficiezi si o parte din restrictii sa fie ridicate pentru cei care se vaccineaza”, a aratat premierul.