Florin Citu: Cheltuielile de personal la stat s-au dublat in ultimii 4 ani. Ii intreb pe romani daca simt ca s-a dublat si performanta

51

Premierul Florin Citu spune ca sporurile angajatilor din sistemul de stat s-au dublat in ultimii patru ani. Anul trecut, cheltuielile de personal au fost de 110 miliarde lei, dintre care aproape o treime au reprezentat sporuri.

„Legea salarizarii a fost adoptata in Parlament, e normal sa mergem cu o lege in Parlament care va reaşeza salarizarea, sistemul de sporuri. Sunt 110 miliarde lei cheltuieli de personal in 2020, din acestea, 27 de miliarde o reprezinta sporurile. Aceste cheltuieli de personal s-au dublat in perioada 2016-2020. Eu doar ii intreb pe romani daca au simtit ca performanta celor care primesc o treime sporuri si carora li s-au dublat salariile s-a dublat in aceasta perioada. De aceea, eu aduc aminte de reforma si de a lega performanta de venituri. si apoi putem sa discutam si de sporuri”, a spus Florin Citu, dupa sedinta de Guvern.

Loading...

Pe de alta parte, ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune ca sunt si angajati din sistemul public unde oamenii nu primesc salarii mai mari fata de cat muncesc.

„intalnirea de astazi a mai demontat un mit pe care vreau sa-l comunic public, şi anume ca in sistemul public nu se munceşte şi ca sunt salarii care sunt supradimensionate in raport cu munca depusa. Aceasta este o generalizare care nu işi are rostul, pentru ca in Casa de Pensii, in Agentia de Inspectii şi Plati am vazut o structura de personal cu mult subdimensionata fata de atributiile pe care le au”, a spus ministrul.