Florin Citu: „Ca sa inteleaga si psd-istii: asa creste puterea de cumparare. Salariul mediu net lunar a crescut in 2021 mult mai rapid decat rata inflatiei”

33

Premierul Florin Citu sustine ca, potrivit datelor Institutului National de Statistica si BNR, salariul mediu lunar a crescut ”mult mai rapid” in acest an fata de rata inflatiei si, ca urmare, s-a majorat puterea de cumparare.

„Salariul mediu net lunar a crescut in 2021 mult mai rapid decat rata inflatiei. In fiecare luna. Asta inseamna ca fiecare leu castigat in plus de romani are o valoare mai mare (cumpara mai multe bunuri). Ca sa inteleaga si psd-istii: asa creste puterea de cumparare”, a scris Citu, joi, pe Facebook.

Loading...

Citu a raspuns in acest mod acuzatiilor constante venite din partea PSD coform carora puterea de cumparare a romanilor scade.

Conform minutei sedintei de politica monetara din 7 iulie a Consiliului de administratie al BNR, rata anuala a inflatiei a crescut la 3,24 la suta in aprilie 2021, de la 3,05 la suta in martie, si la 3,75 la suta in luna mai, urcand astfel deasupra intervalului tintei ceva mai devreme decat s-a anticipat.

Castigul salarial mediu nominal net a fost 3.492 lei, in luna mai, in scadere fata de luna precedenta cu 69 lei (-1,9%), iar comparativ cu luna mai a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 9,8%, releva cele mai recente date publicate de Institutul National de Statistica (INS).