Fara penalii altora. Simona Spataru, candidata USR-PLUS, asociata cu un ex-ofiter SRI anchetat de DNA

113

Simona Spataru, sefa USR-PLUS Sectorul 4 si candidata din partea aceluiasi partid pentru un loc in Senat, nu-si mai doreste penali in functii publice si ar vrea o Romanie fara hotie. in contradictie cu actiunile Simonei Spataru, care a fost asociata cu persoane cercetate de DNA, dezvaluie Newsweek.ro.

Pe 3 noiembrie 2015, Registrul Comertului primea o cerere de inregistrare a unei firme. Aceasta se numea Intelrom Proiectare & Consultanta SRL si avea, potrivit cererii, doi asociati: Mutescu Ovidiu-Florin din Vicovu de Jos, Suceava, si Spataru Elena-Simona, din Sectorul 6, Bucuresti. Obiectul de activitate al firmei era “activitati de consultanta in management”. Administrator era Mutescu Ovidiu-Florin.

Loading...

Sapte luni mai tarziu, pe 10 iunie 2016, Spataru Elena-Simona renunta la partile sociale din firma si, astfel, isi incheie socotelile cu Intelrom Proiectare & Consultanta SRL.

39.000 de lei, profit lunar

in nici doua luni de functionare in 2015 (noiembrie si decembrie), firma a incasat 92.500 de lei cu cheltuieli minime si, astfel a obtinut un profit de 78.620 de lei. Spataru Elena-Simona, asadar, ar fi avut dreptul la jumatate, adica la peste 39.000 de lei. O asociere profitabila, deci.

in 2016, in ciuda incasarilor duble (aproape 198.000 de lei), profitul net a fost mult mai mic: doar 9.745 de lei. Ministerul de Finante nu mai inregistreaza bilanturi depuse dupa 2016, dar firma nu este nici inchisa. Pe scurt, compania pare sa fi functionat cat Spataru Elena-Simona a fost asociata.

Mutescu, vedeta intr-un dosar DNA cu pesedisti grei

La data asocierii cu Elena-Simona Spataru, Ovidiu-Florin Mutescu era o proaspata vedeta nationala. in mai 2015, numele lui Mutescu fusese pomenit de presa centrala si locala din Suceava in contextul unui dosar penal deschis de DNA. “Potrivit unor documente ale anchetatorilor, obtinute de MEDIAFAX, presedintele CJ Suceava, Catalin-Ioan Nechifor (PSD), este suspectat in acest dosar de abuz in serviciu si luare de mita, in legatura cu atribuirea unor contracte.

Anchetatorii il suspecteaza pe Nechifor de abuz in serviciu dupa ce ar fi sustinut atribuirea preferentiala a executiei unor lucrari in care Consiliul Judetean Suceava este autoritate contractanta, in vederea obtinerii de avantaje personale.”, scria cotidianul Gandul in mai 2015.

“Potrivit documentelor citate, prin intermediul lui Catalin Nechifor, Ovidiu Florin Mutescu, administrator al SC Anivo’s SRL Vicovu de Jos, judetul Suceava, ar fi exercitat presiuni asupra angajatilor administratiei publice judetene pentru impunerea societatii comerciale pe care o reprezinta ca operator economic agreat pentru derularea de contracte de proiectare si consultanta cu CJ Suceava sau cu administratii publice locale din judet.

In acest scop, functionarii CJ Suceava ar fi fost convocati in biroul lui Nechifor, unde acesta, impreuna cu Gavril Mirza, fost presedinte al CJ Suceava, l-ar fi recomandat pe Ovidiu Florin Mutescu pentru angajarea de contracte cu institutii publice din judet. Astfel, cu sustinerea lui Nechifor si Mirza, SC Anivo’s SRL Vicovu de Jos ar fi reusit sa acumuleze un portofoliu semnificativ de clienti din mediul administratiilor publice locale din judetul Suceava, se mai arata in documentele citate.

Anchetatorii au date ca, in luna ianuarie 2014, Gavril Mirza ar fi intervenit pe langa factori de decizie din CJ Suceava, carora le-ar fi solicitat sa analizeze oferta lui Ovidiu Florin Mutescu, in prezenta acestuia din urma. in sustinerea ofertei, omul de afaceri a prezentat o lista de parapeti de productie externa, pentru a fi utilizati la podurile din administrarea Directiei Judetene de Drumuri si Poduri Suceava, care, insa, din punct de vedere tehnic nu s-ar preta la infrastructura rutiera judeteana.”, mai arata Gandul.

Despre Mutescu, publicatia Atacul scria ca “pana la inceputul anilor 2000, a activat in cadrul structurilor Serviciului Roman de Informatii”.

Simona Spataru despre Mutescu, fostul ei asociat: „Nu cunosc detalii”

in ciuda celebritatii nationale a lui Ovidiu-Florin Mutescu, asociata sa, Elena-Simona Spataru (nimeni alta decat actuala candidata a USR-PLUS la un loc in Senat si fosta candidata din partea aceluiasi partid la Primaria Sector 4) habar nu avea cu cine se asocia. Potrivit unui raspuns al Simonei Spataru, la solicitarea Newsweek Romania, Mutescu era un necunoscut pentru actuala candidata a USR-PLUS: “Am avut calitatea de asociat in SC Intelrom Proiectare & Consultanta SRL pentru o perioada de 6 luni, apoi am cesionat partile sociale. Nu cunosc detalii, ca cele mentionate de dvs, despre asociatii societatii.”

Spataru a evitat orice fel de discutie despre imprejurarile care au dus la asocierea cu Mutescu, in timp ce acesta era implicat intr-un dosar al DNA.

Mai mult, pe Newsweek