Fara busola morala. Edilul care a facut sex cu doua minore traficate de un proxenet chiar in sediul Primariei castiga un nou mandat

20

Damian Butnariu, primarul comunei iesene Mogosesti-Siret, exclus din PNL dupa ce a recunoscut ca a facut sex cu doua minore in sediul Primariei, a castigat duminica un nou mandat, folosind culorile liberalilor. Butnariu se afla la cel de-al cincilea mandat, arata epochtimes-romania.

“Dragi cetateni, Ziua de 27 septembrie 2020 a fost un examen pentru mine, pe care l-am promovat cu ajutorul dumneavoastra. Va multumesc tuturor pentru increderea pe care mi-ati acordat-o prin votul dumneavoastra si totodata tuturor celor care ati iesit la vot si ati aratat ca va pasa de viitorul Comunei Mogosesti-Siret. Mi-ati inmanat al cincilea mandat de primar si va marturisesc ca sunt deosebit de onorat. Votul dumneavoastra oglindeste dorinta de a continua impreuna cu implicare si profesionalism, munca de reconstructie si modernizare a Comunei Mogosesti-Siret. Sa fim solidari si uniti in efortul comun de a face din comuna noastra, o comuna frumoasa, moderna si prospera. Va asigur ca nu va voi dezamagi si va transmit tuturor gandurile mele bune si speranta ca nu ati votat in zadar”, a afirmat Butnariu, citat de jurnalulregional.ro.

Loading...

La inceputul acestui an, Butnariu a fost exclus din PNL dupa ce Ziarul de Iasi a dezvaluit ca numele sau a aparut intr-un dosar de trafic de persoane. Mai exact, edilul facuse sex, in sediul Primariei, cu doua minore traficate de un proxenet. Desi premierul Ludovic Orban spunea la acea vreme ca PNL va avea in localitatea Mogosesti-Siret alt candidat, acest lucru nu s-a intamplat.

Primarul iesean a recunoscut in fata judecatorilor ca a intretinut relatii sexuale cu cele doua minore de 17 ani, victime ale unei retele de trafic de minori din zona Pascaniului. Una dintre ele fusese rapita de la scoala chiar cu cateva ore inainte de a fi vanduta primarului. Ulterior incidentului, adolescenta a incercat sa se sinucida.

Butnariu, unul dintre cei mai longevivi primari din judetul Iasi, in functie inca din 2004, a platit pentru acest serviciu 100 de lei unui traficant de carne vie pe nume Adrian Buduroi. Cazul dateaza din 2007, insa abia acum proxenetul a fost condamnat, in prima instanta, la 15 ani de puscarie. Primarul din Mogosesti-Siret a ajuns “martor” in acest dosar.

Nu este unicul caz similar in cadrul acestor alegeri. De exemplu, Bogdan Davidescu, ex-primarul PSD al comunei prahovene sotrile, a fost reales pentru un nou mandat desi a fost condamnat pentru pornografie infantila. Davidescu a candidat, oficial ca independent, insa, neoficial, a fost sustinut de PSD, sustin surse din comuna.