Famiglia PSD continua sa capuseze statul. Ginerele pesedistului Paul Stanescu , angajat la ASF pe un salariu de 4.000 de euro

68

Cristian Muntean, angajat al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a transmis Senatului un memoriu in care il acuza pe noul presedinte al ASF, Nicu Marcu, ca l-a angajat in institutie pe ginerele secretarului general al PSD, Paul Stanescu, pe un salariu de 4.000 euro/luna in mana.

In memoriu, publicat de Adevarul, Muntean afirma ca in ASF au avut loc numeroase angajari pe criterii de rudenie (gineri, sotii) si interese personale (amante). Muntean il acuza printre altele pe presedintele Nicu Marcu ca a angajat fara concurs zeci de persoane, inclusiv pe ginerele liderului PSD Paul Stanescu, Robert Marius Modan.

Loading...

„In primele 30 de zile de la instalarea in functie a lui Nicu Marcu, acesta a numit prin delegare, fara concurs, in functie de conducere pe ginerele leaderului PSD Paul Stanescu, care se numeste Robert Marius Modan. In acest fel, ginerele lui Paul Stanescu a ajuns sa castige 4000 de euro net/luna + prime, toata lumea din institutie stiind faptul ca ginerele lui Paul Stanescu este protejatul lui Nicu Marcu”, a scris Muntean.

Ginerele lui Paul Stanescu a fost numit sef serviciu prin delegare, nu prin concurs.

Anterior, ginerele lui Paul Stanescu a fost angajat al Parlamentului Romaniei in cadrul grupului parlamentar al PSD.

In plus, sustine Muntean, in lunile februarie, martie si aprilie 2021, Nicu Marcu a facut presiuni asupra unor angajati determinandu-i sa semneze un act aditional de micsorare a salariului, pentru ca “e greu sa iti gasesti serviciu in timp de pandemie”.

99% dintre angajatii carora li s-a solicitat acest lucru, au semnat acel act aditional. In tot acest timp, atat presedintele, cat si intreg consiliul ASF nu si-au micsorat salariile in semn de solidaritate, astfel incat au fost reduse salariile personalului tehnic, in timp ce veniturile de zeci de mii de euro pe luna + bonusuri ale consiliul ASF au ramas intacte”, mai acuza Cristian Muntean in memoriu.

Salariul mediu net de baza in ASF este de 10.000 de lei (peste 2.000 de euro), iar membrii conducerii ASF au venituri nete lunare care ating si 14.000 de euro.

In iunie 2020, Nicu Marcu a fost votat cu o larga majoritate de plenul Parlamentului ca presedinte al ASF. Marcu a beneficiat atat de voturile PSD cat si de cele ale PNL. Din cele 360 de voturi exprimate, 340 au fost in favoarea lui Marcu, iar numai 20 impotriva.