Faget, primul oras care intra in carantina. Alte trei localitati apartinatoare vor fi izolate

17

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis (CJSU) a hotarat, duminica, sa instituie carantina in orasul Faget si in trei sate apartinatoare, dupa ce au fost confirmate 47 de cazuri de COVID-19. Opt dintre acestea sunt in randul cadrelor medicale de la spitalul din localitate. Ordinul final pentru instituirea carantinei trebuie emis de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, a declarat la Digi 24 ca CJSU a decis instituirea carantinei in orasul Faget si in cele 3 sate apartinatoare in urma raportului Directiei de Sanatate Publica si se asteapta, in cursul zilei, ordinul DSU in acest sens.

Loading...

„Avem o situatie delicata in oras, sunt 47 de persoane testate pozitiv (…) Oamenii trebuie sa inteleaga ca se pot deplasa la locul de munca, in baza adeverintei de la serviciu. De asemenea, nu se restrictioneaza niciun serviciu public”, a spus Dobra.

El a precizat ca DSU ar urma sa decida pe ce durata va fi aplicata masura.

La randul sau, primarul din Faget, Marcel Avram, a spus ca a fost intrunita conditia de 3 cazuri la mia de locuitori pentru instituirea carantinei si, in plus, este o problema si la spitalul din localitate, unde au fost testati pozitiv 8 asistenti si infirmieri.

La acest moment, in Romania se afla sub carantina doua localitatati – Cartojani din judetul Giurgiu si Gornet din Prahova.