Eugen Teodorovici, desfiintat de politisti: Ma, papagalule, nu vrei tu sa institui o pensie post mortem si pentru Ceausescu?

25

Sindicatul Politistilor Diamantul il taxeaza dur pe ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, dupa ce acesta a anuntat duminica, in prag de campanie electorala, ca propune sa le fie dat anticipat pensionarilor un procent din suma pe care acestia ar trebui sa o primeasca la recalcularea pensiilor din 2021, conform noii legi a pensiilor. Teodorovici si-a motivat propunerea afirmand ca pensionarii merita sa fie tratati cu respect, iar oamenii traiesc astazi asa ca nu trebuie sa astepte dupa bani.

Loading...

Revoltati, politistii acuza ca acelasi PSD care face acum promisiuni pensionarilor pentru a strange voturi asteapta sa moara pensionarii militari ca sa le plateasca drepturile restante si ca declaratiile ministrului vin in contextul in care 80% dintre posturile de politie comunale nu sunt racordate la reteaua de apa si canalizare iar serviciul public de politie, de care societatea are nevoie 24 din 24 de ore, are 20000 oameni lipsa.

Postarea sindicalistilor:

„Avem o obligatie fata de dumneavoastra care ati muncit. Noi avem ce avem pentru ca dumneavoasta ati muncit. si hotelurile de la mare sunt construite pe munca dumneavoastra. inainte de ’89 lucram cu totii, banii la gramada si statul facea investitii, dar lumea uita, tinerii uita si pe langa dumneavoastra nu trec cu respectul cuvenit”, zice Teodorovici, in goana dupa voturile pensionarilor, in contextul in care propune sa li se dea anticipat, niste sume din dreptul la pensie, inainte de pensionare, ca ‘oamenii traiesc azi’.

Sa ti dai cu tigaia in cap, si alta nu!

si asta in contextul in care PSD asteapta sa moara pensionarii militari ca sa le plateasca drepturile restante. si in conditiile in care drepturile castigate de salariatii statului in instanta se platesc in transe, sub pretextul ca statul e sarac si nu poate sa plateasca tot debitul dintr-o data.

in conditiile in care politistii si militarii sunt platiti cu coeficientii de functie si de grad si VRS cu izvor in norme abrogate din 2009. in conditiile in care 80% din posturile de politie comunale nu sunt racordate la reteaua de apa si canalizare. in conditiile in care serviciul public de politie, de care societatea are nevoie 24 din 24 de ore, are 20000 oameni lipsa.

Asa se „administreaza” bugetul national si nevoile societatii!
Ma papagalule, nu vrei tu sa institui o pensie post mortem si pentru Ceausescu, ca si el a facut hoteluri, fabrici, blocuri, canalul? si pentru nomenclatura comunista, ceva acolo, un supliment sa mai rontaie la batranete?”, scriu reprezentantii sindicatului pe Facebook.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, duminica, la Constanta, unde liderii PSD au avut o intalnire cu pensionarii, ca propune sa le fie dat anticipat pensionarilor un procent din suma pe care acestia ar trebui sa o primeasca la recalcularea pensiilor din 2021, conform noii legi a pensiilor. Teodorovici si-a motivat propunerea afirmand ca pensionarii merita sa fie tratati cu respect, iar oamenii traiesc astazi.

„Am sa-i ridic colegului meu (ministrului Muncii -n.r.) o provocare foarte, foarte mare. Este o provocare pe care o sa o ridic aici. Cand se termina recalcularea pensiilor? in 2021. Haideti sa facem asa, fiecare dintre dumneavoastra asteptati o recalculare, pensionarii, in general, asteapta o recalculare. Spunem, aceasta grupa de pensii pana la … va avea o majorare de pensii x la suta, cealalta grupa va avea un alt gen de majorare. Atunci putem aplica o suma forfetara, adica sa dam de exemplu unui pensionar suma de 300 de lei, poate nu este suma cea corecta, dar nu astept pana in 2021 si dau astazi 150 de lei, adica un procent din suma pe care o anticipez a fi data in 2021 si o dam astazi. in 2021, cand se termina recalcularea vedem cum a fost, daca a fost sau nu corecta suma. Daca e mai mult, ii dam diferenta omului, daca e mai putin, vedem ce facem atunci. Dar sa primiti din timp pentru ca oamenii traiesc astazi”, a declarat Teodorovici, citat de Agerpres, la Conferinta Organizatiei Pensionarilor din partid, care are loc la Centrul Expozitional Mamaia.

Teodorovici a mai adaugat ca, din partea sa, ca ministru al Finantelor, nu va fi decat un aviz favorabil pentru o astfel de idee.

„Avem o obligatie fata de dumneavoastra care ati muncit. Noi avem ce avem pentru ca dumneavoasta ati muncit. si hotelurile de la mare sunt construite pe munca dumneavoastra. inainte de ’89 lucram cu totii, banii la gramada si statul facea investitii, dar lumea uita, tinerii uita si pe langa dumneavoastra nu trec cu respectul cuvenit”, a declarat ministrul de Finante.

Reamintim ca pensiile au crescut de pe 1 septembrie, de la 1.100, la 1.265 de lei, cresterea fiind programata sa aiba loc pe fundalul apropierii campaniei electorale. Impactul asupra bugetului va fi de 8,4 miliarde de lei in acest an. Legea pensiilor adoptata in luna iunie in Parlament prevede majorarea pensiilor pana la o dublare efectiva a acestora in 2022, raportata la valorile de la inceputul acestui an.