Este oficial. Viorica Dancila intra in cursa pentru alegerile prezidentiale. Cine sunt baronii care nu o sustin

7

Viorica Dancila a fost aleasa candidatul PSD pentru alegerile prezidentiale, marti, in Birou Politic National. Urmeaza ca propunerea sa fie validata in CEx. Au fost doar doua voturi impotriva, toti ceilalti lideri PSD votand pentru premier.

Loading...

Primarul general al Capitalei a avut o discutie de 20 de minute cu Viorica Dancila si Mihai Fifor inainte de sedinta CEX al PSD. in urma acestei discutii, sustin surse din conducerea partidului, nu s-a mai supus la vot si candidatura Gabrielei Firea pentru calitatea de prezidentiabil din partea PSD.

Cei care au votat impotriva Vioricai Dancila sunt Paul Stanescu, liderul PSD Olt, si Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui.

O alta candidatura supusa la vot a fost cea a lui Liviu Plesoianu. Pentru deputatul PSD a votat doar Dumitru Buzatu, Gabriela Firea s-a abtinut, iar restul membrilor BPN au votat impotriva.

Initial, isi anuntasera inscrierea in competitia interna pentru prezidentiale: secretarul general al PSD Mihai Fifor, presedintele executiv al PSD Eugen Teodorovici, deputatul Liviu Plesoianu si senatorul serban Nicolae. Eugen Teodorovici si Mihai Fifor s-au retras, insa, din cursa interna.

Liderul PSD a avut, luni, o intrevedere cu Calin Popescu Tariceau si Victor Ponta, cu care a discutat despre sustinerea unui candidat PSD la prezidentiale. Ea a anuntat ca asteapa un raspuns de la cei doi lideri politici pana pe trei august, atunci cand e convocat congresul PSD.

PSD va merge cu un candidat propriu la prezidentiale. La fel si ALDE, care il va sustine pe Calin Popescu Tariceanu in aceasta cursa. In acest context, Adrian tutuianu a anuntat ca si Pro Romania va avea candidat propriu. El si-a exprimat sustinerea pentru Gabriela Firea.

Congresul PSD pentru validarea prezidentiabilului are loc pe 3 august.