Este oficial! Nicusor Dan, sustinut de PNL pentru Primaria Capitalei. Ludovic Orban: „Este cel mai potrivit candidat”

8

Candidatul independent, Nicusor Dan, a obtinut sustinerea PNL pentru o candidatura la Primaria Capitalei. Anuntul a fost facut de presedintele PNL, Ludovic Orban. Cei doi au avut marti o intalnire in urma careia au batut palma pentru o sustinere.

„PNL a efectuat o cercetare sociologica ampla la nivelul Municipiului Bucuresti, in urma acestei cercetari a rezultat clar ca toti candidatii PNL au sansa de a castiga dar nu avem aceasta garantie ca vor castiga batalia cu PSD.

Loading...

Vreau sa va anunt ca in urma discutiilor pe care le-am avut cu Nicusor Dan, am luat decizia de a-l propune pe Nicusor Dan ca si candidat la Primaria Capitalei sustinut de PNL. Voi sustine aceasta propunere in fata PNL Bucuresti, si in fata Biroului Politic al PNL”, a anuntat Ludovic Orban, joi, intr-o conferinta de presa.

Reactia lui Nicusor Dan

„Multumesc presedintelui PNL, Ludovic Orban, pentru sustinerea candidaturii mele la Primaria Capitalei. Este un gest de mare responsabilitate politica, in conditiile in care PNL-ul are in interiorul sau persoane foarte competente pentru aceasta pozitie.

Prin acest gest de responsabilitate, dorinta bucurestenilor de a avea un candidat unic al Opozitiei impotriva administratiei Firea – PSD este foarte aproape de a fi realizata.

Vreau sa asigur mediul de afaceri ca va avea in mine un partener de baza. Orasul are nevoie de dezvoltare, iar sectorul privat este motorul dezvoltarii. Vom simplifica interactiunea cu autoritatea, vom emite toate autorizatiile in termenul legal. Vom fi o interfata intre mediul de afaceri local si sistemul local de invatamânt. Vom avea o politica corecta si predictibila de achizitii publice. Vom ajuta financiar si logistic start-up-urile in tehnologie, industrii creative si cercetare. Vom construi, in parteneriat public-privat, centre de conferinte care sa puna Bucurestiul pe harta globala de business.

Cu scuze pentru reprezentantii media, nu voi da alte declaratii pe acest subiect pâna dupa momentul unei discutii aplicate cu Ludovic Orban”, a scris Nicusor Dan.

Nicusor Dan va fi sustinut din postura de candidat independent, fara a se inscrie in partid, asa cum i-au cerut liberalii in mai multe randuri.

PNL face un sacrificiu sustinand un candidat care nu este un membru al partidului, a spus presedintele liberalilor, dar acesta a subliniat ca are incredere totala in Nicusor Dan pentru a se pune punct ”domniei despotice a clanului din Voluntari”.

Fostul presedinte al USR se bucura si de sustinerea organizatiei USR Bucuresti, insa in interiorul Aliantei USR-PLUS nu a fost stabilit modul in care va fi desemnat candidatul intre Nicusor Dan si Vlad Voiculescu. Recent, Dacian Ciolos a declarat ca daca cei doi nu se vor intelege asupra modului de desemnare, acesta va fi decis la centru.

„Noi am dat termen celor doi candidati sa caute o formula impreuna pana la sfarsitul saptamanii. Daca nu vor reusi ei, saptamana viitoare vom decide in Birourile nationale reunite ale celor doua partide care e formula prin care desemnam”, declara Ciolos.