Este oficial. Mircea Geoana, numit secretar general adjunct al NATO: Apreciez sustinerea politica si institutionala

9

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a decis sa-l numeasca pe Mircea Geoana in functia de adjunct al secretarului general, informeaza un comunicat postat miercuri pe site-ul NATO. Mircea Geoana o va inlocui in functie pe Rose Gottemoeller din SUA, care ocupa aceasta pozitie din octombrie 2016.

Loading...

„Sunt fericit sa anunt numirea lui Mircea Geoana in functia de adjunct al secretarului general. El este un avocat devotat al legaturii transatlantice si va aduce experienta sa indelungata ca om de stat si diplomat acestui post. El va fi primul român care va detine aceasta pozitie de rang inalt”, a declarat Stoltenberg, citat in comunicat.

„Ii sunt foarte recunoscator lui Rose Gottemoeller. Aptitudinile ei diplomatice si expertiza ei in securitate politica au fost de nepretuit pentru Alianta, intr-un context in care NATO continua sa se adapteze la un mediu de securitate mai impredictibil”, a adaugat el.

„Sunt mandru sa fiu desemnat de catre Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, ca urmatorul Secretar General Adjunct. Este, deopotriva, o uriasa provocare si o oportunitate de a reprezenta interesele Aliantei noastre, care asigura securitatea a peste 1 miliard de cetateni. De-a lungul carierei mele diplomatice si politice am promovat legatura transatlantica si integrarea euro-atlantica a Romaniei. Sunt profund onorat sa fiu desemnat pentru aceasta pozitie cheie ce reprezinta, de asemenea, o recunoastere a importantei contributii a Romaniei in cadrul NATO.

Apreciez, in mod deosebit, sustinerea politica si institutionala trans-partinice de care s-a bucurat candidatura mea”, a declarat Mircea Geoana pe Facebook.

Robert Turcescu a lansat pe Facebook informatia privind viitorul post a lui Mircea Geoana. „Mircea Geoana secretar general adjunct NATO?”. Nu este pentru prima oara cand numele fostului ministru de Externe este vehiculat pentru NATO. In 2013 eurodeputatul PSD Ioan Mircea Pascu declara ca Mircea Geoana este “categoric” un candidat viabil la functia de secretar general al NATO. “Domnul Geoana este categoric un candidat, a fost ministru de Externe al Romaniei. El a facut si un turneu in SUA sa isi obtina sprijin de acolo“, a afirmat Pascu, fost ministru al Apararii in 2000-2004.

Mircea Geoana a fost ambasador in SUA si ministru de Externe. El a condus PSD si a candidat la prezidentialele din 2009, cand a pierdut in fata lui Traian Basescu.