Este oficial! Laura Codruta Kovesi este primul procuror sef european! A fost confirmata de Parlamentul European!

5

Ultimul pas pentru numirea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror-sef european a fost facut, iar Parlamentul European a confirmat-o oficial pe fosta sefa DNA in functia de conducere a Parchetului European. Decizia a fost luata in Conferinta presedintilor grupurilor politice din Parlament.

Loading...

”Am hotarat impreuna cu presedintele parlamentului si cu presedintii celorlalte grupuri politice sa validam numirea doamnei Kövesi ca sefa a Parchetului European dupa ce si Consiliul a convenit sa o sustina”, a scris Ciolos pe Facebook.

Potrivit lui Dacian Ciolos, validarea lui Kovesi este ”un moment important si simbolic pentru Romania ca lupta impotriva fraudei si a coruptiei care aduc atingere fondurilor publice ale Uniunii Europene va fi condusa de o romanca pentru urmatorii sapte ani”.

”A fost ultima stampila de care doamna Kovesi a avut nevoie si a obtinut-o. incepand de astazi, noul procuror-sef european se poate apuca de treaba. Are un an la dispozitie sa puna la punct noul Parchet European care trebuie sa fie functional pana la finalul anului viitor. Sa ii uram mult succes!”, a scris Sigfried Muresan pe Facebook.