Este oficial! Klaus Iohannis a promulgat Legea privind dublarea alocatiilor pentru copii! Cand intra in vigoare

5

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat marti, Legea privind dublarea alocatilori pentru copii.

Loading...

Administratia prezidentiala a anuntat ca seful statului a semnat ”Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea si completarea Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, precum si pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (PL-x 124/13.03.2019)”.

Camera Deputatilor a adoptat in decembrie 2019 actul normativ care prevede dublarea alocatiilor pentru copii intre 2 si 18 ani la 300 de lei si la 600 de lei pentru copiii cu handicap. Masura privind dublarea alocatiilor ar urma sa intre in vigoare in urmatoarea luna dupa promulgare.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca nu are de gand sa refuze promulgarea legii care dubleaza alocatiile pentru copii, precizand ca asteapta solutii de la Guvern, pentru ca este vorba despre niste sume care nu sunt prevazute in buget.

”La acest moment nu am de gand sa refuz promulgarea acestei legi, dar inca se afla in analiza in asteptarea unor lamuriri suplimentare din partea Guvernului. Sunt niste sume care nu sunt prinse in buget si Guvernul va trebui sa vina cu solutii”, a declarat Iohannis, intrebat daca va promulga legea care dubleaza alocatiile pentru copii.

Presedintele a subliniat ca proiectul de lege are termen de promulgare 18 ianuarie. Ulterior, dupa o intalnire cu presedintele, premierul Ludovic Orban a declarat ca cel mai probabil solutia va fi aceea de a proroga termenul de intrare in vigoare a legii pana cand vor putea fi asigurate asigura resurse financiare in bugetul de stat.