Este oficial. CNSAS a constatat ca guvernatorul BNR a fost informator al Securitatii! Mugur Isarescu ar fi avut numele de cod „Manole”

55

CNSAS a cerut in instanta „constatarea calitatii de colaborator al Securitatii” pentru Mugur Isarescu, conform Ziare.com. Dosarul a fost inregistrat luni la Curtea de Apel Bucuresti.

”Colegiul a aprobat Nota de Constatare si a dispus introducerea la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti a actiunii in constatare pentru stabilirea calitatii de colaborator al Securitatii, pentru urmatoarea categorie de persoane:-art. 3 lit. q (guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, presedinte, vicepresedinte de banca si membrii consiliului de administratie din sectorul bancar)-1 persoana”, se arata in comunicatul dat de institutie dupa sedinta de martea trecuta a Colegiului.

Loading...

Conform Ziare.com, persoana la care se face referire este guvernatorul BNR Mugur Isarescu. Ziare.com a precizat ca a incercat sa obtina un punct de vedere de la Mugur Isarescu, dar deocamdata acesta nu a transmis niciun mesaj.

Marti, actiunea vizandu-l pe Mugur Isarescu figureaza ca fiind inregistrata cu o zi in urma la Curtea de Apel Bucuresti.

In urma cu trei ani, Romania Libera a scris ca Mugur Isarescu a fost colaborator al Securitatii sub numele de cod „Manole”.

La acel moment, CNSAS nu avea posibilitatea sa verifice calitatea de colaborator al Securitatii a guvernatorului BNR, insa Parlamentul a modificat legea, adaugand persoana care ocupa aceasta functie intre cele pentru care se poate cere aceasta verificare. Ziarul Bursa scria anul trecut ca avocatul Gheorghe Piperea a cerut CNSAS, printr-o asociatie pe care o conduce, sa verifice daca Mugur Isarescu a colaborat cu Securitatea, arata Aktual24.