Este oficial. Camera Deputatilor a votat dublarea alocatiilor pentru copii!

6

Camera Deputatilor a aprobat miercuri, in calitate de for decizional, cu 179 voturi ”pentru” si 29 abtineri, propunerea PSD de dublare a alocatiilor pentru copii, masura al carei impact bugetar este de aproximativ sase miliarde de lei.

Loading...

Deputatul PSD, Daniel Suciu a cerut PNL sa voteze dublarea alocatiilor, asa cum au facut si la inceputul anului cand amendamentul de dublare a fost depus de liberalul Robert Sighiartau. „Va provoc sa votati si sa gasiti solutii pentru marirea alcoatiilor. Sper PNL sa nu se opune”, a sustinut Suciu.

Dan Valceanu PNL: Vorbim de un proiect prin care ati inventat pokerul parlamentar. Veniti cu dublarea dublarii. Ati adus un amendament la proiectul PNL care a dublat alocatiile. Impactul a fost de 2 miliarde. Acum e de 3 ori mai mult. Ma asteptam sa vad o minima urma de responsabilitate. Va intreb, de unde vreti sa luam banii astia? De la spitale, de la scoli, de la ISU?
Alfred Simonis (lider de grup PSD): si in acest an, PNL a initiat dublarea alocatiilor si Guvernul a gasit resursele. Astazi, PSD propune dublarea alocatiilor, iar Guvernul are obligatia sa gaseasca resursele. in opozitie, PNL e populist, iar la putere cauta argumente sa nu creasca alocatiile.

„Impactul la buget in cazul alocatiilor pentru copii este de 6 miliarde de lei, ceva mai mult de un miliard de euro. in cazul TVA-ului va fi de 11,8 miliarde. Asta inseamna, doar din alocatii deficitul sa se duca la 4,13 la suta si impreuna cu reducerea TVA ne ducem cu deficitul inspre 5 la suta”, a declarat Florin Citu.

Premierul a criticat votul din comisii dat ieri pentru dublarea alocatiilor copiilor şi pentru reducerea TVA. El a transmis un mesaj dur in care a reiterat ca Guvernul nu va accepta sa arunce Romania in aer prin aceste proiecte. El a criticat parlamentarii PSD care dau dovada de populism.