Este oficial! Armata a fost chemata sa faca ordine si la spitalul din Deva. Ministrul Sanatatii: „Am instalat medici militari”

13

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat miercuri ca Armata a preluat si Spitalul Judetean din Deva.

„In acest moment am instalat medici militari. Mergem la Deva. La spitalul din Deva, in acest moment nu exista circuite, iar daca exista nu sunt respectate. Avem de munca si incepem cu personalul medical. Cine nu a fost testat, va fi testat. Sa vedem ce se intampla cu personalul din izolare, fiecare a intrat la izolare cum a vrut. Nu a fost facuta o ancheta epidemiologica. Vom testa tot de inseamna cadre medicale”, a declarat Nelu Tataru la Deva.

Loading...

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Deva, Silviu Didilescu, si directorul medical, Claudiu Antal, au demisionat marti din functii.

„Managerul si directorul medical ai SJU Deva si-au inaintat demisiile. Noua conducere a spitalului va fi stabilita de Ministerul Sanatatii”, a declarat, marti, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Prefecturii Hunedoara, Lucian Morogan.

Silviu Didilescu nu a putut fi contactat pentru a-si exprima un punct de vedere.

Sindicatul medicilor din Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Deva „Medicorum Honorem” a acuzat, luni, conducerea unitatii medicale de „abuzuri” in modul in care ar fi inteles sa gestioneze activitatea institutiei si programul de lucru al cadrelor medicale, in contextul epidemiei de COVID-19, solicitand interventia ministrilor Sanatatii si Muncii pentru detensionarea situatiei.

Intr-o scrisoare deschisa adresata ministrilor Nelu Tataru si Violeta Alexandru, medicii sustin ca dupa ce spitalul a intrat in carantina, pe 29 martie, personalul medical nu a mai putut parasi unitatea sanitara, iar SJU Deva ar fi continuat sa interneze cazuri noi de bolnavi COVID-19 pozitiv.

Organizatia sindicala sustine ca dupa testarea medicilor si delimitarea cazurilor COVID-19 pozitiv, actuala conducere a SJU Deva ar fi putut relua activitatea normala pentru intreg personalul angajat, cu respectarea normarii muncii si acuza ca s-ar face presiuni pentru ca unele cadre medicale sa vina la serviciu pentru perioade consecutive de 14 zile.

In finalul scrisorii deschise, Sindicatul „Medicorum Honorem” avertizeaza ca „va refuza categoric prezentarea la munca in astfel de conditii impuse abuziv”, apreciind ca interdictia de a parasi spitalul la finalul programului de lucru nu ar fi justificata.