„Educatia la patrat”, un proiect PNL Sector 2 dedicat copiilor din Capitala: 84 de profesori voluntari vor pregati gratuit elevii pentru Evaluarea Nationala, Bacalaureat sau olimpiade! „Ne dorim sa devina si un Centru de (re)creatie activa pentru copiii”

45

Liderul PNL Sector 2, profesoara Monica Cristina Anisie, si viceprimarul liberal al Primariei Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, sunt artizanii unui proiect educational ambitios: infiintarea unui Centru Educational dedicat copiilor. Practic, toti elevii din Bucuresti pot beneficia in acest centru de pregatire gratuita pentru examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat, dar si pentru concursuri si olimpiade nationale. Aproximativ 84 de profesori din invatamantul preuniversitar, membri PNL, vor participa la acest proiect.

Loading...

Monica Cristina Anisie (lider PNL Sector 2): ”Profesorii vor veni si preda voluntar”

Noul lider al PNL Sector 2, Monica Cristina Anisie, este de peste 20 de ani profesoara de limba si literatura romana. Ea spune ca ideea acestui proiect a venit natural, atata timp cat PNL are resurse umane importante in domeniul educatiei.

”Sunt 84 de profesori din invatamantul preuniversitar, afiliati la noi la partid si sapte profesori universitari, si ne-am gandit ca, in felul acesta, putem sa ii ajutam pe copiii din sectorul 2, dar si pe cei din alte sectoare, portile proiectului fiind, de altfel, deschise pentru copiii din toata Capitala.

Aceasta resursa umana este, dupa cum stiti, foarte bine pregatita, fiind profesori foarte cunoscuti la nivelul Bucurestiului si nu numai, sunt inspectori scolari, inspectori din cadrul Ministerului Educatiei, profesori cu experienta in propunerea de subiecte la examenele de Evaluare Nationala, dar si Bacalaureat. Avem in vedere atat disciplina de limba si literatura romana, dar si matematica, fizica, istoria si chimia, disciplinele socio-umane sau informatica, obiecte de studiu pe care elevii le sustin atat la examenul de Bacalaureat, dar si la Evaluarea Nationala.

Acest Centru Educational se va numi Educatia la 2 sau Educatia la patrat pentru ca ne dorim sa devina si un Centru de (re)creatie activa pentru copiii din sector”, spune Monica Cristina Anisie.

Pe langa experienta de doua decenii in educatie, noul lider al PNL Sector 2 are si cunostinte aprofundate in domeniul administratiei centrale, fiind, de altfel, inspector, director in Ministerul Educatiei si, nu in ultimul rand, secretar de stat in acest minister.

”Cred ca am coagulat in jurul meu foarte multe persoane si, evident, energii pozitive, eu iubesc foarte mult copiii si niciodata nu am renuntat la profesia mea, indiferent de functia administrativa ocupata intr-un moment sau altul.

Am avut chiar o experienta care m-a impresionat. Eram secretar de stat in Ministerul Educatiei dar, in acelasi timp, eram si profesoara de romana si diriginte la clasa a V-a. Dupa ce s-a incheiat anul scolar, un parinte a venit la serbare si mi-a spus: ,,Doamna diriginte, vreau sa va cer iertare pentru ca, la inceputul anului scolar, am gandit in felul urmator: s-a zis cu orele de romana ale copilului meu! Doamna nu o sa vina, fiind ocupata la minister, mai este si diriginte, s-a incheiat cu clasa a V-a pentru copilul meu! Nu numai ca ati venit la ore, mi-a mai spus, dar ati facut mai mult decat ceilalti profesori care nu detin alte functii!” Este o satisfactie uriasa pentru un profesor sa auda de la parintii elevilor sai asemenea cuvinte!

Cu riscul de a ma repeta, vreau sa va spun ca iubesc mult aceasta profesie, iubesc copiii, am si eu un copil, si mi-am dorit intotdeauna ca un profesor sa-si dedice viata rezultatelor pe care le va vedea in timp prin copiii carora le construieste viitorul!”, a completat profesoara Monica Cristina Anisie.

Potrivit liderului PNL Sector 2, campania de recrutare a elevilor care vor sa participe la proiect a inceput pe 9 septembrie si se va incheia pe 1 octombrie. Patru zile mai tarziu, pe 5 octombrie, Centrul Educational se va deschide oficial. Iar grupul tinta nu este reprezentat doar de copiii din Sectorul 2, programul fiind accesibil tuturor elevilor din Capitala, in mod gratuit.

”Am mai avut, in sectorul 2, un proiect de succes, la care de altfel veneau parinti din sector si solicitau consiliere in ceea ce priveste parcursul educational al copiilor. De aceea, acum, prin acest nou proiect, ne-am gandit sa realizam o pregatire adecvata pentru examenele nationale, Evaluare Nationala si Bacalaureat, dar si pentru olimpiade si concursuri scolare, pentru ca, asa cum v-am spus, avem profesori foarte bine pregatiti. Mai ales ca totul este gratuit si este realizat, exclusiv, in interesul copiilor din Bucuresti. Profesorii vor veni si preda voluntar”, a mai spus Monica Anisie.

Din pacate, parintii fug, astazi, de invatamantul profesional”

Liderul PNL sustine ca ”nu ne dorim sa intram, la capitolul informare, la nivelul scolilor si liceelor, pentru a nu se da nastere unor interpretari politice ale demersului nostru. Ne dorim sa promovam, insa, ideile liberale si copiii trebuie sa creada ca mai exista valoare, respect si dreptate in aceasta tara”.

”Vom realiza, de asemenea, ore de consiliere si orientare scolara pentru ca atat elevii, cat si parintii, au mare nevoie in ziua de astazi, de constructia unui parcurs educational corect pentru copiii lor. Se vorbeste foarte mult, din pacate, s-a dat, de altfel, si un Ordin de ministru, ca toti elevii care vor lua note sub cinci la evaluarea nationala trebuie sa mearga spre invatamantul profesional. Ce vrem sa facem? Sa facem un invatamant profesional de foarte slaba calitate?”, a adaugat profesoara.

Monica Anisie spune ca fiecare copil trebuie ajutat sa-si inteleaga potentialul corect: ”Din pacate, parintii fug, astazi, de invatamantul profesional, pentru ca nu se intelege menirea acestui invatamant profesional dual”.

”invatamant profesional dual este foarte important si, obligatoriu, trebuie sa se implice si agentul economic. 75% din activitatea tanarului care este inscris in invatamantul profesional dual trebuie sa se petreaca, in practica, la agentul economic. Agentul economic care vine si sustine aceasta educatie pentru elevi tocmai pentru a putea avea, mai tarziu, pe piata muncii un om bine pregatit. Este o investitie care aduce plus-valoare”, a precizat liderul liberal.

in plus, pe langa aceste activitati de consiliere si orientare scolara, programul presupune si activitati de sustinere, cu personal specializat pentru copiii cu cerinte educationale speciale.

”Acesti copii sunt respinsi de societate, parintii lor traiesc o adevarata drama si au nevoie de sustinere. Atunci cand am fost secretar de stat, am lasat la Ministerul Educatiei un pachet intreg care isi propunea rezolvarea acestor aspecte, pachet care trebuia doar sa fie aprobat. Din pacate, nici pana astazi, nu s-a realizat nimic! Un aspect important este acela ca ei dau aceleasi examene nationale ca si un copil dintr-o scoala normala. Ceea ce este absolut incorect!”, a spus profesora.

Monica Anisie a insistat sa precizeze ca, desi proiectul se desfasoara sub egida PNL, nici cursantii, nici parintii lor nu vor avea vreo obligatie sa se inscrie in partid: ”Noi facem acest lucru voluntar, din respect pentru parinti si copii”.

Dan Cristian Popescu (viceprimar PNL Sector 2): „Parintii si copiii resimt nevoia unor cursuri suplimentare”

Viceprimarul liberal al sectorului 2, Dan Cristian Popescu, este cel de-al doilea personaj pozitiv din acest program. Prin demersurile sale la nivelul Administratiei Publice Locale, a sustinut investitiile in scoli, in acest moment fiind 14 unitati de invatamant reabilitate complet in sector, care se ”bat”, la capitolul dotarilor si al calitatii materialelor folosite, cu cele mai competitive si moderne unitati de invatamant din Europa.

Un alt proiect de suflet al viceprimarului este Academia Copiilor: cursuri pentru elevi dupa terminarea orelor, finantat de Primaria Sectorului 2.

”Aceste ore suplimentare vin in completarea programei scolare pe care o pune la dispozitie Ministerul Educatiei. Din pacate, parintii si copiii resimt nevoia unor cursuri suplimentare, pentru ca modul in care Ministerul Educatiei organizeaza invatamantul are serioase carente. Ne-am fi dorit ca, in cadrul scolii, copiii sa faca tot ce este necesar pentru a nu mai sta, dupa ore, la alte cursuri si meditatii sulimentare.

Pentru ca se resimte acut aceasta nevoie pe piata educatiei, Primaria Sectorului 2, prin consilierii PNL, a promovat acest program care are, astazi, 37000 de copii inscrisi, care vor participa, de altfel, la cea de-a doua editie a Academiei Copiilor”, a declarat Dan Cristian Popescu.