Donald Trump pune punctul pe i: „Cat sunt eu presedinte, Iranului nu i se va permite sa detina arma nucleara. Cer NATO sa se implice mai mult in Orientul Mijlociu”

4

Presedintele SUA Donald Trump a declarat miercuri, dupa atacul iranian asupra asupra bazelor americane utiliizate de americani in Irak, ca atat timp cat este el presedinte, Iranului nu i se va permite sa detina arma nucleara. El a precizat ca niciun american nu a fost ranit in urma atacului iranian. De asemenea, el a solicitat NATO o mai mare implicare in Orientul Mijlociu. Trump a anuntat ca in curand vor fi impuse noi sanctiuni economice impotriva Iranului.

Loading...

„Statele Unite vor impune imediat sanctiuni economice punitive impotriva regimului iranian”, a anuntat Donald Trump, precizand ca aceste sanctiuni vor ramane in vigoare pana cand Iranul isi schimba comportamentul. Iranul trebuie sa-si abandoneze ambitiile nucleare, a spus presedintele SUA. Trump a cerut si celorlalti aliati sa renunte la acordul nuclear cu Iranul, pe care l-a criticat .

„Trebuie sa actionam toti in vederea unui acord cu Iranul care sa faca lumea un loc mai sigur si mai pasnic”, a declarat presedintele american.

Trump l-a descris pe liderul militar iranian Qasem Soleimani ucis in urma atacurilor americane, ca fiind cel mai mare terorist al lumii.

„El instruia armate teroriste, inclusiv Hezbollah, lansand atacuri teroriste impotriva tintelor civile”, a declarat Donald Trump.

A alimentat razboaie civile sangeroase in intreaga regiune, a ranit si ucis militari americani, a spus presedintele american, adaugand ca Soleimani a coordonat recentele atacuri asupra personalului SUA din Irak si a orchestrat ”atacul violent” asupra ambasadei SUA in Irak.

”Toti militarii nostri sunt in siguranta, iar la bazele aeriene au fost produse pagube minore”, a declarat Trump.

Donald Trump a transmis un mesaj pe Twitter, dupa atacuri, afirmand ca totul este in regula si ca armata americana este cea mai puternica si bine echipata si a anuntat ca va face o declaratie, relateaza News.ro.