Donald Trump da cartile pe fata: Iranul nu va avea niciodata arma nucleara!

3

Presedintele american Donald Trump a reafirmat luni ca nu va lasa Iranul sa obtina arma nucleara, a doua zi dupa anuntul Teheranului ca nu va mai respecta nicio limita privind imbogatirea uraniului prevazuta in acordul nuclear din 2015, relateaza AFP.

Loading...

„Iranul nu va avea niciodata arma nucleara!”, a postat pe Twitter presedintele american, care si-a inmultit mesajele de amenintare fata de Republica Islamica dupa uciderea, intr-un raid american la Bagdad, a generalului iranian Qassem Soleimani.

Donald Trump a decis in 2018 retragerea unilaterala a SUA din acordul nuclear iranian incheiat in 2015 intre Teheran si cei cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU (China, SUA, Franta, Marea Britanie si Rusia) plus Germania.

In acest text, care nu mai atarna decat de un fir de par, Iranul accepta sa reduca drastic activitatile nucleare, de o maniera care sa dovedeasca ca acestea nu au un scop militar, in schimbul ridicarii unei parti a sanctiunilor economice internationale care ii asfixiau economia, mentioneaza Agerpres.

Iranul a repetat totusi inca o data duminica ca este gata, in cazul unei schimbari de politica a Washingtonului, sa revina la aplicarea deplina si integrala a angajamentelor sale.