Doliu in fotbalul romanesc. Florin Halagian a murit!

18

Este doliu in fotbalul romanesc, a murit unul dintre cei mai mari antrenori ai Romaniei. Florin Halagian a murit astazi. Anuntul a fost facut de pagina de Facebook a lui FC Arges. Fostul antrenor avea 80 de ani.

Loading...

„Odihneasca-se in pace Florin Halagian! (7 martie 1939 – 12 august 2019)”, se arata pe pagina de Facebook a argesenilor.

Halagian s-a retras din antrenorat in 2010, ultima oara activand la CS Mioveni. A antrenat in mai multe mandate la FC Arges, Steaua, Dinamo sau Universitatea Craiova. Le-a mai pregatit pe FC Olt, Victoria Bucuresti, Inter Sibiu, FCM Bacau, FC Brasov, Ceahlaul, Dacia Mioveni si Gloria Bistrita.

Tehnicianul se retrasese si din viata publica, iar aparitiile sale televizate au devenit inexistente de ani buni.

„Jucatorul pe care l-am iubit si caruia ii voi purta o stima deosebita este Gicu Dobrin. Datorita lui am devenit un antrenor respectat, datorita lui eu si FC Arges am fost campioni. A fost un jucator fenomen”, recunostea Halagian intr-un interviu pentru GSP.

Halagian are un rol determinant la construirea generatiei care a castigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni in 1986.

Fost mijlocas de meserie, „Armeanul” a evoluat de-a lungul carierei pentru Dinamo, Progresul, Pompierul Bucuresti, Dinamo Pitesti, Petrolul, Minerul Baia Mare si Vagonul Arad.