DNA: Seful Politiei Eforiei lua o mita de 300 de lei pe zi pentru a tolera comertul clandestin pe plaja

13

Procurorii DNA il acuza pe seful Politiei Eforie, Coteanu Cornel Gabriel, ca a luat mita pentru a tolera comertul clandestin pe plajele din statiune. Coteanu a fost pus sub control judiciar.

Procurorii DNA il acuza pe seful Politiei Eforie ca lua cate 300 de lei pe zi spaga pentru tolerarea unor activitati de comert clandestin/neautorizat pe plajele din statiune.

Loading...

Comunicatul DNA

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 31 august 2020, fata de inculpatul COTEANU CORNEL GABRIEL, sef al Politiei Eforie, judetul Constanta, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita in forma continuata si instigare la abuz in serviciu.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada iulie-august 2019 si iulie-august 2020, in calitate de comandant al Politiei orasului Eforie, cu gradul de comisar sef, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel ar fi primit in mod repetat si periodic, de la o persoana fara calitate speciala, coinculpat, sume de bani, pentru ca in schimb sa nu isi indeplineasca atributiile de serviciu, in sensul de a permite si de a proteja desfasurarea unor activitati de comert clandestin in Statiunea Eforie din judetul Constanta. Ar fi vorba de tolerarea unor activitati de comert clandestin/neautorizat care sa se poata desfasura fara aplicarea de sanctiuni contraventionale si fara confiscari de marfuri, cu precadere pe plajele statiunii Eforie.

Din probele administrate rezulta ca suma primita cu titlul de mita ar fi fost de 300 lei/zi, remiterea banilor fiind facuta o data la cateva zile, preponderent in zilele de luni si joi ale fiecarei saptamani, in imediata apropiere a sediului Politiei orasului Eforie.

La randul sau, coinculpatul care ar fi remis in mod periodic banii comandantului Politiei orasului Eforie, i-ar fi colectat, in mod repetat de la persoanele interesate de obtinerea protectiei pentru activitatile de comert clandestin. De asemenea, persoana respectiva pretindea si primea bani si pentru presupuse informatii despre controalele efectuate de autoritati.

In ziua de 10 august 2020, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel i-ar fi solicitat unui agent constatator sa inlocuiasca masura amenzii in cuantum de 1.000 lei aplicata unei persoane, pentru contraventii la regimul rutier, cu sanctiunea avertismentului, masura pe care numai instanta de judecata o putea dispune.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane fara calitate speciala, dintre care trei se afla in stare de arest la domiciliu incepand cu data de 28 august 2020, pentru infractiuni de dare de mita, trafic de influenta, evaziune fiscala.