Directorul OMS pune punctul pe i in privinta dozelor booster: „Nicio tara nu va putea iesi din pandemie cu ajutorul dozelor booster”

2543

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății a declarat miercuri, 22 decembrie, că este o iluzie ca autoritățile să creadă că administrarea dozei booster a vaccinului anti-Covid este suficientă pentru depășirea pandemiei.

”Nicio ţară nu va putea ieşi din pandemie cu ajutorul dozelor booster, iar dozele booster nu înseamnă undă verde pentru a sărbători cum se prevedea”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unui briefing de presă la Geneva, potrivit Ziare.com.

Loading...

”Programele de vaccinare cu doze booster fără discernământ au toate şansele să prelungească pandemia mai curând decât să-i pună capăt, deturnând dozele disponibile către ţări care au deja rate ridicate de vaccinare şi oferind astfel virusului mai multe posibilităţi de a se răspândi şi de a muta”, a mai avertizat acesta.

Potrivit Reuters, el a îndemnat ţările să tragă învăţăminte din cei doi ani de pandemie, reiterându-şi apelul la o distribuire echitabilă a vaccinurilor.

”În pragul noului an, trebuie să învăţăm cu toţii lecţiile dureroase ale anului care se încheie. 2022 trebuie să fie sfârşitul pandemiei de COVID-19”, a insistat directorul OMS.