Diplomat roman, ucis intr-un atentat terorist la Kabul!

12

Un reprezentant al misiunii diplomatice a Romaniei la Kabul a murit, iar altul a fost grav ranit in urma atacului terorist care a avut loc in noaptea de luni spre marti, la Kabul, in Afganistan, informeaza Ministerul Afacerilor Externe.

Loading...

„In cursul noptii de 2 spre 3 septembrie, in cadrul campusului in care isi desfasoara activitatea Ambasada Romaniei la Kabul a avut loc un atac terorist indreptat impotriva cetatenilor straini. In urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a Romaniei la Kabul a decedat, iar altul a fost grav ranit”, se precizeaza intr-un comunicat al MAE.

Cetateanul roman ranit urmeaza sa fie transferat cat de curand posibil in Europa, in functie de evolutia starii de sanatate, pentru a beneficia de asistenta medicala de specialitate, precizeaza ministerul roman.

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Manescu, a avut o convorbire telefonica cu seful misiunii diplomatice a Romaniei la Kabul si ramane in legatura permanenta pentru acordarea sprijinului necesar, arata sursa citata.

MAE precizeaza ca atat seful misiunii diplomatice, cat si seful echipei de paza din cadrul ambasadei au fost evacuati intr-o baza militara din apropiere, fiind in afara oricarui pericol.

Reprezentantul Ambasadei Romaniei la Kabul ramane in contact cu Centrala Ministerului Afacerilor Externe si cu toate autoritatile competente in vederea repatrierii trupului neinsufletit, precum si a transferului, in conditii de siguranta, a cetateanului roman ranit.

Ministerul Afacerilor Externe condamna in termenii cei mai fermi atacul terorist si reitereaza sprijinul Romaniei in lupta impotriva terorismului, in toate formele sale de manifestare.

MAE transmite condoleante familiei romanului mort.